У Верховній Раді хочуть ввести сенсорні кнопки для голосування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сенсорні кнопки змусять депутатів голосувати лише за себе. Якщо більшість не підтримає даний законопроект, то ввести «сенсорну кнопку» може голова Верховної Ради.

Фракція НУ-НС наполягає на введенні персональної системи голосування в парламенті. Про це заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

"Наступне, що корисного може ще зробити Верховна Рада, - це ввести в обов'язковому порядку голосування особисто депутатами", - відзначив він.

"Ми не раз вносили законопроект з цієї тематики. Це пряма норма Конституції, але він не голосується і не підтримується більшістю", - сказав голова фракції.

За словами Мартиненка, можна знайти такі два виходи з ситуації: парламентська більшість може внести свій законопроект щодо вирішення цієї проблеми, а опозиція підтримає його, або ж безпосередньо Голова Верховної Ради Володимир Литвин своїм розпорядженням може ввести в дію "сенсорну кнопку".

"Якщо проаналізувати резонансний законопроект з мови, ви пам'ятаєте, скільки було відсутніх депутатів того дня: 62 - при 234 голосах, які були засвідчені в залі", - нагадав Мартиненко.

Нагадаємо, колишній голова Верховної Ради Арсеній Яценюк (грудень 2007 - листопад 2008 рр.) дав доручення розробити сенсорну систему для голосування, яка б дозволяла провести голосування одному депутату тільки за себе, як це і передбачено Конституцією. Дана система була розроблена і встановлена ​​в сесійній залі, однак вона досі не працює, оскільки для її введення в дію необхідне рішення Верховної Ради. !zn

Читайте також:

Депутатів-"кнопкодавів" пропонують саджати на сім років


«Регіонали» пропонують узаконити голосування чужими картками

Депутати завжди намагаються «побороти» систему «Рада»



Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі