УДАР обігнав «Батьківщину» в передвиборній гонці

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Об'єднана опозиція «Батьківщина» поступилася партії УДАР другим місцем у рейтингу популярності. За партію Віталія Кличка готові віддати голоси 15,4% виборців, за «Батьківщину» - 14,2%.

Партія регіонів продовжує лідирувати в передвиборній гонці - якби парламентські вибори проходили на початку жовтня, за неї б проголосували 21,9% виборців.

Про це свідчить соцопитування, проведене фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» поступилася партії УДАР другим місцем у рейтингу популярності. За партію Віталія Кличка готові віддати голоси 15,4% виборців, за «Батьківщину» - 14,2%.

- Кожен десятий готовий продати свій голос за «гречку» на майбутніх виборах

Крім того, до Верховної Ради проходить Компартія - її підтримують 9,5% українців.

Шанси потрапити до парламенту зберігає Всеукраїнське об'єднання «Свобода». З підтримкою в 4,8% вона зовсім трохи не дотягує до заповітного прохідного бар'єру.

Партію «Україна-Вперед!» Наталії Королевської підтримують 1,9% виборців, «Нашу Україну» Віктора Ющенка -1,3%. Решта партій набирають менше 1% голосів.

Крім того, 26,5% виборців не визначилися, кого підтримають на виборах.

Цікаво, що 60,9% виборців проголосують за ту чи іншу партію (блок) тому, що вона їм подобається, а 23,3% - щоб не допустити до влади політиків протилежного політичного табору.

Программи, ідеї та пропозиції політиків викликають інтерес у 37,4% опитаних, за лідерів схильні голосувати 26%, а те, що партія виражає інтереси таких людей, як сам виборець, визнають лише 21%.

Всеукраїнське соціологічне дослідження «Думки і погляди населення України: "Еxit-poll-2012" було проведено з 18 вересня по 4 жовтня 2012 фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології. !zn

Читайте також:

Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії


Українці не вірять, що новий парламент щось змінить

Об'єднана опозиція розраховує на 30% голосів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі