«УДАР» запропонував опозиції план повалення Януковича та звільнення Тимошенко

Поділитися
© rgnews.net
«УДАР» Віталія Кличка запропонував опозиційним політичним силам план дій в новому парламенті. Необхідною умовою реалізації цього плану є «усунення від влади режиму Віктора Януковича і звільнення політичних ув'язнених».

Партія "УДАР" Віталія Кличка запропонував опозиційним політичним силам план дій в новому парламенті за результатами виборів до Верховної Ради.

"Партія "УДАР" пропонує демократичним силам прийняти план спільних дій у парламенті нового скликання. В "УДАРі"вважають, що цей документ має бути підписаний лідерами опозиційних сил, а також кожним народним депутатом, який виступає за зміну влади в Україні і здійснення демократичних змін", - сказано в повідомленні, розміщеному на сайті партії.

Зокрема, у плані мова йде про те, що необхідною умовою реалізації цього плану є "усунення від влади режиму Віктора Януковича і звільнення політичних ув'язнених".

"Сьогодні у нас є не тільки спільний ворог - авторитарний корумпований режим, - але й спільна мета: перетворення України на сучасну демократичну і справедливу державу", - йдеться в запропонованому плані.

- Кличко хоче об'єднатися з «Батьківщиною» і «Свободою» у новій Раді. У Тягнибока є одна умова

Першочерговим завданням, яке визначив "УДАР" для перетворення України на повноцінну європейську демократичну державу, є ліквідація існуючої "корупційної системи і введення нових правил функціонування політичної та економічної систем країни".

"УДАР" пропонує своїм партнерам прийняти зміни в українське законодавство. Зокрема, мова йде про створення незалежного антикорупційного агентства, яке почне антикорупційну люстрацію з притягненням до відповідальності корупційних чиновників, суддів і співробітників правоохоронних органів.

У плані також пропонується ухвалити закон про імпічмент президента України і створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань відсторонення президента Януковича від влади. "Почнемо процедуру імпічменту чинного глави держави", - йдеться в плані.

Крім того, партія пропонує запровадити процедуру проведення виборів мерів міст у два тури, позбавити право президента і парламенту призначати суддів, а передати це в компетенцію Вищої ради юстиції.

У документі йдеться також про скорочення кількості податків, створення стимулів для нових робочих місць, проведення справедливої пенсійної реформи, а також прийняття законів, які регулюватимуть ринок землі. !zn

Читайте також:

Центрвиборчком обробив 40,11% протоколів. Опозиція наздоганяє Партію регіонів

Для Кличка як і раніше рано говорити про коаліцію з «Батьківщиною» і «Свободою»

Партія Кличка «УДАР» стала «золотою акцією» Верховної Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі