Уго Чавес переміг на президентських виборах у Венесуелі

Поділитися
© innermostsecrets.com
Президент Венесуели Уго Чавес здобув впевнену перемогу на президентських виборах. За лідера Єдиної соціалістичної партії Венесуели проголосували 54% виборців.

Уго Чавес переміг на чергових президентських виборах, що пройшли у Венесуелі в неділю. Про це оголосила Національна виборча рада, що оприлюднила перший підсумковий бюлетень.

Згідно з документом за Чавеса проголосували 7,4 млн голосів - 54,44% виборців. Черговий шестирічний президентський термін Чавеса, який вперше прийшов до влади у 1999 році, почнеться у січні майбутнього року.

Основний противник Чавеса на нинішніх виборах Енріке Капрілес, який балотувався від опозиційного Блоку демократичної єдності, отримав 44,97% голосів. За нього проголосували 6,1 млн виборців.

Решта четверо кандидатів на вищий державний пост набрали в цілому менше одного відсотка голосів.

У відповідності з чинним законодавством Національа виборча рада випускає перший підсумковий бюлетень тільки після того, як перевага одного кандидата стає незворотною. Остаточні результати підрахунку голосів можуть варіюватися, але переможець визначився остаточно.

Для участі у виборах було зареєстровано майже 19 млн виборців. З них 80% з'явилися на виборчі дільниці, продемонструвавши рекордно високий рівень громадянської активності. !zn

Читайте також:

Чавес хотів би бачити президентом США «хорошого хлопця» Обаму

Уго Чавес заявив, що вилікувався від раку

Чавес розвіяв чутки про свою смерть

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі