Україна може надати притулок чеському міністру, обвинуваченому в корупції

Поділитися
© photo.kievjournal.com
За твердженнями слідчих, колишній міністр оборони Чехії Власта Парканова завдала державі збитків на 31 млн доларів США, давши згоду на закупівлю «занадто дорогої» військової техніки. Партія регіонів, як і сама Парканова, корупцією це не вважає.

Україна може надати політичний притулок заступнику голови нижньої палати парламенту, колишньому міністру оборони Чехії Власті Паркановій, обвинуваченій у закупівлі «занадто дорогої» військової техніки. Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

«Думаю, якщо громадянка Чеської Республіки Власта Парканова звернеться до України з проханням про політичний притулок, Україна має всі підстави для розгляду її заяви компетентними органами та надання такого притулку. На мою думку, є всі підстави для розгляду фактів про переслідування Власти Парканової на наступному засіданні ПАРЄ», - зазначив політик, якого процитувала прес-служба партії.

Як повідомив Олійник, за даними слідства, два роки тому під час перебування на посту міністра оборони Парканова дала згоду на закупівлю нібито «занадто дорогої» військової техніки. Так, без проведення належної цінової експертизи були закуплено чотири військово-транспортні літаки CASA. За твердженнями слідчих, державі було завдано збитків на 31 млн доларів США.

Однак, за словами парламентарія, рішення про закупівлю літаків приймав не окремий міністр, а уряд Чехії колегіально. «Парканова винна в тому, що не підготувала порівняльну документацію по ринку транспортної авіації, чим могла ввести в оману Уряд, який приймав колективне рішення про закупівлю літаків, - пояснили слідчі під час розгляду справи в парламенті», - додав він.

«Сама Парканова звинувачення не визнає і вважає їх переслідуваннями. При цьому, за європейською практикою, ознаки політичних переслідувань тут дійсно є. Фактично, пані Парканова при закупівлі техніки виходила з інтересів підвищення обороноздатності своєї країни і не одержувала жодних переваг для себе особисто. Саме рішення ухвалювалося урядом, більшість членів якого і сьогодні перебувають при владі. Тому можна впевнено говорити про вибіркове переслідування за політичними мотивами», - зазначив Володимир Олійник.

- У ПР вважають, що чоловік Тимошенко зник в Чехії, щоб зберегти награбоване

Парламентарій додав, що, проголосувавши за зняття депутатської недоторканності та передачу поліції колишнього міністра оборони, чеський парламент 117 голосами проти 45 віддав поліцейським і судовим органам жінку, яка ще в 2006-2007 рр., за дослідженнями агентства STEM, була найпопулярнішим політиком Чеської Республіки, а перед останніми виборами залишила правлячу ХДС-ЧНП (входить до групи Європейської народної партії) заради нової лівоцентристської партії ТОП 09..

Як відомо, раніше Чехія надала політпритулок чоловікові Тимошенко, у якого там є власний будинок і бізнес. !zn

Читайте також:

«Батьківщина»: Чоловік Тимошенко поїхав до Чехії, бо на неї чинився тиск через сім’ю

Чоловік Тимошенко попросив політичного притулку в Чехії

Чоловік Тимошенко відкрив у Чехії фірму

У ПР вважають, що чоловік Тимошенко втік до Чехії, щоб зберегти награбоване

Аваков збирається повернутися в Україну після виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі