Україна погодилася на пропозицію Європи направити до Тимошенко ще лікарів та юриста

Поділитися
© stroymart.com.ua
Україна погодилася прийняти спостерігачів Європи за судовим процесом над Тимошенко, а також фахівців для надання екс-прем'єру медичної допомоги.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив про згоду прем'єр-міністра України Миколи Азарова взяти в Україну додатково медичних фахівців від Європейського парламенту для надання екс-прем'єру України Юлії Тимошенко медичної допомоги, а також "високоавторитетного спеціаліста, визнаного на міжнародному рівні", отримати доступ до процесу екс-прем'єра.

Про це Шульц і Азаров повідомили на прес-конференції 16 травня у Брюсселі після закінчення двосторонньої зустрічі.

Тимошенко погодилася продовжувати лікування в лікарні

"Прем'єр-міністр Азаров позитивно відповів на дві моїх пропозиції. Я попросив український уряд прийняти той факт, що Європейський парламент направить групу лікарів і медичних експертів на додаток до німецького лікаря для того, щоб також подивитися на лікування Тимошенко. Друге - я просив про те, що буде направлений міжнародний експерт з високою репутацією в міжнародному співтоваристві, який від Європейського парламенту за згодою українського уряду буде направлений для спостереження за другим судовим процесом з повним доступом до судді, прокурора, адвоката і справи стосовно Юлії Тимошенко", - сказав Шульц.

Азаров підтвердив досягнуті домовленості, уточнивши, що сторони "узгодять кандидатури таких фахівців і сформулюють їх участь у процесі". "Це повинно відповідати українському законодавству", - додав український прем'єр.

Азаров запевнив, що Тимошенко не били

Шульц зазначив, що має намір негайно, відразу ж після закінчення прес-конференції почати переговори з можливим кандидатом "високого рівня з досвідом, можливо, в уряді", для спостереження за процесом над Тимошенко з тим, щоб гарантувати його відповідність "на 100%" необхідним критеріям.

"Ми зацікавлені в тому, щоб представники ЄС переконалися в тому, що процес над Тимошенко відкритий і справедливий", - сказав при цьому Азаров.

Президент Європарламенту висловив думку, що досягнуті домовленості є великим кроком у відносинах двох сторін. "Це є кроком, який буде будувати довіру", - заявив він. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

МОЗ запевняє, що Тимошенко йде на поправку: тиск у нормі, є збільшення ваги

Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі