Українська сторона вважає прийнятними пропозиції Росії щодо азово-керченського кордону

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Дипломати, що курирують спірне питання кордону в Керченській протоці в українському МЗС, оцінюють пропозиції росіян як «прийнятні». Координати лінії кордону, запропоновані Москвою, лише трохи відрізняються від української версії.

Дипломати з МЗС України, що курирують питання проведення кордону між Росією і Україною в Керченській протоці, вважають «прийнятними» пропозиції російської сторони щодо врегулювання питання.

За інформацією ZN.UA, російські пропозиції щодо врегулювання проблеми були передані ще в грудні. Наші співрозмовники запевняють, що українські переговорники навіть були захоплені зненацька. Деталі цих новацій поки не відомі - переговори проходять в умовах підвищеної секретності. Але росіяни на останніх зустрічах заговорили не тільки про розмежування акваторії, але і дуже чітко про те, як повинна пройти межа, про зони відповідальності.

«Дипломати, які курирують цей напрям в українському МЗС, оцінюють пропозиції росіян як «прийнятні». Мовляв, координати лінії кордону, запропоновані Москвою, лише трохи відрізняються від української версії. Понад те, в останні тижні українські дипломати вперше відчули тиск з боку росіян, які хочуть швидше вирішити питання про делімітацію морських просторів», - зазначає оглядач.

Нагадаємо, для України важливе підтвердження існувала ще за радянських часів адміністративного кордону в Керченській протоці. Це дозволяє нашій країні і далі володіти Керч-Єнікальським каналом - єдиним водним шляхом з Чорного моря в порти Волго-Донського басейну. Такий "розклад" неприпустимий для Кремля, геополітичні амбіції якого ростуть у міру чергового стрибка світових цін на нафту і газ: у Москві бояться, що Київ може в будь-який момент закрити Азовське море для Росії.

Детальніше читайте про це в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в матеріалі «Крапки над «ё» Володимира Кравченка. !zn

Читайте також:

Лавров лукавить, кажучи, що по Керченській протоці проблем між Росією і Україною немає

Київ і Москва домовилися про параметри кордону в Азовському морі

Україна зробила низку поступок росіянам у питанні делімітації Азовського моря

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі