Українців у Лівії не відпускають через те, що вони в'їхали до країни під час конфлікту

Поділитися
© Сегодня
Заарештовані українці порушили міграційне законодавство Лівії, оскільки в'їхали до країни під час військового конфлікту, тому до закінчення розслідування лівійська влада не хоче їх відпускати.

У Міністерстві закордонних справ України знову запевняють, що затримані у Лівії українці участі у бойових діях не брали.

"Це точно не снайпери, у них на руках крові немає, ніхто з них не брав участі в бойових діях", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він додав, що переговори щодо звільнення українців продовжуються, і подробиці МЗС не може розголошувати, оскільки це може зашкодити процесу.

У той же час Олег Волошин запевнив, що ставлення до затриманих українців нормальне, лівійська сторона проводить розслідування з цього приводу. До закінчення розслідування лівійська влада не хоче відпускати українців.

Представник МЗС також повідомив, що українці порушили міграційне законодавство Лівії, оскільки в'їхали до країни під час військового конфлікту, тому у лівійської сторони є до них питання.

"Є питання, що ці люди робили у Лівії під час конфлікту і на кого вони працювали, і хто вони реально за фахом", - сказав Олег Волошин.

Як повідомлялося, 5 вересня 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

Раніше МЗС України спростувало інформацію про те, що революційні бригади у Лівії висувають вимоги про виплату викупу за звільнення українських громадян. Окрім того, у відомстві заявили, революційні бригади, які утримують українців, досі не контролюються жодним урядовим закладом. !zn

Читайте також:

МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

«Лікарі без кордонів» допомогли 115 ув'язненим у Лівії після тортур

Amnesty International визнала марність «арабської весни»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі