Україна і Євросоюз парафують угоду про ЗВТ 19 липня, - спікер ЄС

Поділитися
Технічне парафування Угоди про асоціацію відбудеться 19 липня у Брюсселі. За словами спікера ЄС з питань торгівлі Джона Кленсі, рішення про підписання Угоди буде залежати від політичної ситуації в країні.

Україна та ЄС остаточно завершили технічний процес доопрацювання тексту розділу Угоди про асоціацію, який стосується створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Остаточне парафування тексту відбудеться 19 липня у Брюсселі. Про це у Брюсселі повідомив речник ЄС з питань торгівлі Джон Кленсі.

«Юридичне вичитування тексту угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі завершено. Технічне парафування відбудеться 19 липня у Брюсселі», - заявив Кленсі.

За його словами, далі почнуться технічні процеси щодо підготовки угоди до підписання, зокрема - переклад тексту на офіційні мови ЄС.

«Рішення про підписання Угоди буде залежати від політичної ситуації в країні», - підкреслив спікер ЄС з питань торгівлі.

Нагадаємо, у березні міністр закордонних справ Костянтин Грищенко спрогнозував, що угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана не раніше жовтня 2012 року-березня 2013 року, оскільки це масштабна робота, для якої потрібен час.

Україна і Євросоюз 30 березня після п'яти років переговорів парафували угоду про асоціацію, частиною якої є створення зони вільної торгівлі. Незважаючи на те, що парафування є технічною процедурою, українська влада вважає це великим успіхом і початком процесу набуття країною членства в ЄС. Поки дата підписання угоди про асоціацію не визначена, у Києві сподіваються, що це відбудеться протягом року

Для набуття чинності угоди необхідно її підписання президентами та ратифікація Верховною Радою, Європейським парламентом та національними парламентами всіх країн-членів ЄС.

ЄС очікує від України рішень у справах проти колишніх вищих чиновників і чесних виборів Верховної Ради для укладення угоди про асоціацію. !zn

Читайте також:

Євросоюз не знає, що робити з Україною, - посол


Підписання Угоди Україна-ЄС до виборів не буде

ЄС хоче Угоду про асоціацію з Україною, але є низка умов

Вільна торгівля з ЄС змусить українські фірми господарювати економно, - посол ФРН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі