"Український дім" у центрі Києва реконструюють заради апартаментів для Януковича (ФОТО)

Поділитися
© : The Village
Після реконструкції «Український дім» перетвориться на урядову будівлю, хоча і продовжить працювати для виставок. Біля нього з'явиться ще один світломузичний фонтан, газон-парковка для чиновників, клумби. Ще до УД добудують конгрес-хол, на даху з'явиться оглядовий майданчик, а на першому поверсі - апартаменти для Януковича.

Центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» після реконструкції перетворять на урядову будівлю. У ньому будуть проводити міжнародні конференції, зустрічі делегацій та інші заходи за участю президента і членів уряду.

При цьому центр продовжить працювати як культурно-виставковий простір. Вхід в «Український дім» буде вільним, за винятком днів проведення офіційних заходів.

Про це розповів автор проекту реконструкції, архітектор Віталій Куц. За його словами, архітектура «Українського дому» буде збережена, пише The Village.

Ющенко віддав «Український дім» своєму братові в оренду на 49 років

"Під час роботи ми спілкувалися з єдиним живим автором проекту Володимиром Коломійцем. Ми шанобливо ставимося до роботи архітекторів, розуміємо, де знаходиться ця будівля і яке її значення, тому спочатку не хотіли нічого принципово змінювати, і влада пішла нам назустріч. Територію біля будівлі теж впорядкують, зараз же там нічого немає, все занедбане, навіть бомжі живуть - я сам нещодавно бачив. Каскадний фонтан у жалюгідному стані, але ми домовляємося з італійською фірмою, хочемо зробити його світломузичним ", - розповів він.


На схилі Володимирської гори прокладуть сходи, що ведуть до «Українського дому» з парку.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


Територію навколо комплексу впорядкують: каскадний фонтан відремонтують і зроблять світломузичним, поруч розіб'ють клумби та висадять дерева. Урядову парковку планують розмістити на спеціальному стійкому до навантажень газоні.

Зовні стіни будівлі утеплять і заново облицюють мармуром (нинішній фасад обсипається). На даху комплексу розмістять оглядові майданчики.

Реконструкція «Українського дому» коштує 290 млн 148 тис. грн і має завершитися через рік. Такі терміни озвучили 21 вересня на нараді в Міністерстві регіонального розвитку.

"Український дім" (до 1993 року музей Володимира Леніна, філія Всесоюзного музею Леніна. Відкриття будівлі відбулося в 1982 році і було приурочено до 60-річчя утворення СРСР. П'ятиповерхове приміщення включає концертну залу, медіацентр, три виставкових центри, арт-галерею та інші зали, що використовуються для проведення концертів, виставок, ярмарків, презентацій і конференцій. !zn

Читайте також:

Мисливські угіддя біля «Межигір’я» віддали в оренду Януковичу майже на 50 років

«Український дім» у Києві реконструюють за 300 млн грн

Греція буде здавати в оренду історичні пам'ятники архітектури

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі