Український МЗС заявив, що у відомства немає позиції щодо викрадення Развозжаєва

Поділитися
Український МЗС пообіцяв пізніше прокоментувати викрадення російського опозиціонера і можливість введення санкцій для країни через порушення міжнародного права: «Коли у нас буде позиція - ми обов'язково дамо коментар». У відомстві лише сказали, що не отримували жодних звернень від російської сторони щодо Развозжаєва.

Міністерство закордонних справ України прокоментує заяву верховного комісара ООН у справах біженців з приводу зникнення російського опозиціонера Леоніда Развозжаева після вивчення відповідних документів.

"Ми це питання зараз уважно вивчаємо, і коли у нас буде позиція - ми обов'язково дамо коментар. Україна дотримується взятих на себе міжнародних зобов'язань, і тому наша відповідь має бути обґрунтованою і ґрунтовною, на базі тих документів, які ми отримаємо", - розповів на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Він зазначив, що українське зовнішньополітичне відомство не отримувало жодних звернень від російської сторони щодо даної людини.

- Викрадення Развозжаєва не могло відбутися без підтримки українських силовиків

Дікусаров підкреслив, що МЗС не займається пошуком іноземців на території України, питання перетину кордону належать до компетенції інших відомств.

Як повідомлялося, Верховний комісар ООН у справах біженців висловив глибоку стурбованість зникненням в Києві Развозжаєва, який просив політичного притулку.

У заяві Верховного комісара також зазначено, що у разі видачі прохача про притулок "країні походження, без поваги до існуючих процедур, це може призвести до того, що державу буде притягнуто до відповідальності за грубе порушення національного та міжнародного права". !zn

Читайте також:

Україні загрожують санкції за видачу Развозжаєва

У Росії заявили про явку з повинною викраденого в Києві опозиціонера. Развозжаєв стверджує, що його катували (ВІДЕО)

Викрадений в Києві російський опозиціонер просив в ООН притулку

СБУ нічого не знає про арешт російського опозиціонера в Києві

У Києві викрадено соратника Удальцова, заявляє російська опозиція

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі