Українці не вірять у те, що новий парламент щось змінить

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українці не очікують особливих позитивних зрушень у парламенті після виборів цього року. Від нового парламенту громадяни чекають лише покращення в економіці, а також наведення ладу в державі.

Більша частина українців не очікує ніяких особливих змін у країні в результаті парламентських виборів. Про це повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, який представив результати соціологічного та експертного опитувань.

На запитання, чи зміниться суспільно-політична ситуація після виборів за його словами 41% респондентів відповіли, що не зміниться, а 28% взагалі не знайшли відповіді на це питання. При цьому поліпшення очікують лише 23%, у той же час погіршення - 7%.

За його словами, від нового парламенту громадяни все ж очікують поліпшення в економіці в цілому і добробуту окремих домогосподарств зокрема, а також наведення ладу в державі. При цьому, єдина сфера, де переважають позитивні очікування, - це зближення України з Росією, показує дослідження. Експерт також пояснив, що негативна оцінка роботи нинішнього парламенту громадянами пояснюється їхніми переконанням, що парламент, в першу чергу, захищає інтереси представників великого капіталу, керівників органів державного управління та тіньовий бізнес. «Лише 17% вважають, що ця діяльність спрямована на захист інтересів громадян України в цілому», - повідомив Биченко.

Биченко зазначив, що на питання, хто найбільше впливає на рішення парламенту, 30,5% опитаних громадян відповіли, що це олігархи. Також він підкреслив, що на формування негативного іміджу парламенту має вплив і імідж партій.

Читайте також:

В округах Ківалова і Ландіка кандидати масово знімаються з реєстрації

Соціологи склали портрет ідеального депутата

Янукович запевнив, що серйозно поставився до резолюції Сенату США щодо Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі