Українці за кордоном вимагають повернути їм право голосу

Поділитися
© misstyle-look.blogspot.com
Українці за кордоном обіцяють акції протесту, якщо їм не повернуть відібране Конституційним судом право голосувати по мажоритарних округах.

35 українських організації, які представляють українських іммігрантів в Італії, Іспанії, Португалії, Греції, Німеччині, Чехії та США, висловили протест проти останнього рішення Конституційного суду України щодо положень закону про вибори народних депутатів.

«Ми, керівники українських громадських організацій останньої хвилі еміграції, висловлюємо рішучий протест проти дій української влади, яка руками «незалежного» Конституційного Суду позбавила громадян України, що перебувають поза межами Батьківщини, права голосу на одномандатних округах під час наступних парламентських виборів в Україні, призначених на жовтень 2012 року», - йдеться в спільній заяві цих організацій.

«Ми вимагаємо від Президента України, Верховної Ради та уряду негайно втрутитися в ситуацію та відновити конституційні права громадян України. У разі подальших порушень прав громадян та відсутності негайної реакції органів влади, ми залишаємо за собою можливість всіма законними шляхами добиватися відновлення наших прав, у тому числі шляхом звернення до всіх світових інституцій та проведення протестних заходів, аж до невизнання цих виборів легітимними», - зазначають автори документа.

Серед підписантів - керівники 13-ти організацій українців Італії, зокрема голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький, керівники шести організацій українців Португалії, шести організацій Іспанії та шести організацій Чехії, серед іншого голова Української Європейської перспективи Богдан Данилишин, а також керівники двох організацій українців Німеччини, однієї - українців Греції та однієї - українців США.

Як повідомлялося, у четвер, 5 квітня, Конституційний суд України визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким зарубіжні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва. !zn

Читайте також:

Член ЦВК: Конституційний суд позбавив закордонних українців права голосу

Конституційний суд позбавив 400 тисяч закордонних українців права проголосувати за мажоритарників


Шаповал: Що б ми не робили з Конституційним судом, це буде нагадувати перестановку меблів в борделі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі