"Укроборонпром" може бути приватизований

Поділитися
Великі бізнесмени, інтереси яких представляє новий глава "Укроборонпрому", зацікавлені у приватизації підприємств ВПК. Його призначення буде цьому сприяти, вважають в «Укрспецекспорті».

Призначення керівником "Укроборонпрому" колишнього менеджера компанії Ріната Ахметова «Метінвест холдинг» Сергія Громова може означати підготовку оборонних підприємств до приватизації. Про це пише «Коммерсант-Украина» з посиланням на джерело в «Укрспецекспорті».

"Великі бізнесмени, інтереси яких представляє Сергій Громов, зацікавлені у приватизації підприємств ВПК. Його призначення буде цьому сприяти", - сказало джерело.

Версію про можливу приватизацію підприємств військово-промислового комплексу підтримує і глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко: "За інформацією деяких представників Партії регіонів, прізвище колишнього гендиректора "Укроборонпрому" Дмитра Саламатіна було внесено у список кандидатів у народні депутати за рекомендацією Ріната Ахметова. Можливо, існують внутрішньопартійні домовленості, згідно з якими пан Ахметов повинен контролювати сферу виробництва озброєнь".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 26 червня підписав указ про призначення Громова гендиректором державного концерну «Укроборонпром». На цій посаді він змінив Дмитра Перегудова, який очолював концерн з лютого 2012 року.

За даними ZN.UA, призначення Громова стало для співробітників «Укроборонпрому» великим сюрпризом - очікувалося, що на цю посаду буде призначений колишній заступник міністра оборони Олександр Черпіцький, який раніше очолював Департамент надлишкового майна Міноборони.

Як відомо, концерн «Укроборонпром» об'єднує державні підприємства, які розробляють, виготовляють, реалізують, ремонтують, модернізують і утилізують озброєння, військову техніку та боєприпаси, а також беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Об'єднання було створено 29 грудня 2010 року указом президента Януковича. !zn

Читайте також:

Менеджер компанії Ахметова призначений главою «Укроборонпрому»

Йемен вимагає від України повернути гроші за зірваний контракт на постачання танків

У найближчі п'ять років обсяги замовлень «Укрспецекспорту» складуть $5 млрд, - Саламатін

Бойові свині Саламатіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі