О 10:00 розпочнеться розгляд касаційної скарги щодо газової справи

Поділитися
Сьогодні о 10:00 буде розглядатися касаційна скарга захисту Юлії Тимошенко на рішення Апеляційного суду Києва і вирок Печерського районного суду Києва щодо газової справи. Адвокати екс-прем'єра вимагають суд закрити кримінальну справу стосовно Тимошенко у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

Сьогодні у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ буде розглядатися касаційна скарга захисника Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єра Юлії Тимошенко на рішення Апеляційного суду Києва і вирок Печерського районного суду Києва щодо газової справи.

Засідання суду розпочнеться о 10.00 (вул. Пилипа Орлика, 4-а).

Захисник просить Вищий спеціалізований суд України скасувати постанову Апеляційного суду Києва від 23.12.2011 року у справі за звинуваченням Тимошенко і вирок Печерського районного суду Києва від 11.10.2011 року, а кримінальну справу стосовно Тимошенко закрити у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

Плахотнюк вказує на необгрунтованість рішень судів двох інстанцій, відзначає численні порушення прав Тимошенко під час досудового слідства, розгляду справи в суді першої інстанції і в апеляційному суді. Зокрема, мова йде про однобічність, необ'єктивність судових розглядів, позбавлення Тимошенко права на захист, ознайомлення з матеріалами справи, проведення повного досудового слідства, підкреслили у «Батьківщині».

Вранці на вулицях поруч із судом посилено охорону. На вулиці Богомольця стоять кілька автобусів з представниками одного зі спецпідрозділів. Також на вулиці Богомольця в один з дворів вранці заїжджали автобуси з міцними чоловіками, при цьому в'їзд у двір перекрила машина ДАІ, яка не пускала інші авто всередину.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення.

22 січня 2012 року захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у газовій справі. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

Позиція США залишається незмінною - Тимошенко повинна бути на волі


Тимошенко з ув'язнення запропонувала механізми демократизації українського суспільства

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію

Гриценко впевнений, що українці відберуть владу у Януковича без автомата Калашникова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі