У 2012 році «покращення» відчули менше 10% українців

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українці не помітили жодної сфери, де б у 2012 році переважали зміни на краще. «Покращення» настало менш ніж для 10% українців.
Половина українців (50%) вважають, що в 2012 році загальна ситуація в країні погіршилася. При цьому 7% вважають, що вона покращилася, 38% вважають, що не змінилася, а 5% не змогли відповісти. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Центром Разумкова.
При цьому про покращення добробуту своєї родини заявило 8,5%, вважають, що воно погіршилося 39%, не змінилося - 50%.
Найбільше українців непокоїть ситуація з цінами і тарифами - тут погіршення відзначили 75% населення. Стали менше впевнені в завтрашньому дні 54% українців, а 52% заявили про погіршення економічного становища України.
Залишилося незмінним, на думку переважної більшості: становище етнічних і релігійних меншин (61%), становище україномовного населення (62%) і становище російськомовного населення (57,5%). При цьому вважають, що становище російськомовних покращилося 13% опитаних, погіршилося - 17%.
Жодної сфери, де б переважали зміни на краще, громадяни не помітили.
Загальнонаціональне опитування провели фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 24 грудня 2012 року. Були опитані 2009 респондентів старше 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Опитування проведено за кошти проекту UNITER. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі