У 2013-му році парламент буде жити очікуванням президентських виборів

Поділитися
У 2013-му році парламент буде жити очікуванням президентських виборів © Андрій Товстиженко, DT.UA
З наближенням дати виборів глави держави розстановка сил у Раді буде мінятися. У Партії регіонів визнали, що чим ближче до виборів, тим складніше їм буде утримувати більшість.

В кінці 2013 року - за рік до президентських виборів - у Верховній Раді 7-го скликання відбудеться зміна балансу сил, вважають як представники партії влади, так і опозиціонери.

Депутати почнуть придивлятися до кандидатів на посаду глави держави і намагатися максимально наблизитися до найсильніших із них, пише
"КоммерсантЪ-Украина".

"З чесністю, порядністю та ідеологічними принципами в українських політиків, м'яко кажучи, не все гаразд. Тож вони будуть діяти за принципом 2004 року - бігти до того, хто сильніший. Пам'ятаєте, як ті, хто в 2004 році підтримував Кучму, побігли підтримувати Ющенка?", - зазначив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

При цьому він не виключив, що ближче до 2015 року нинішні фракції опозиції - "Батьківщина", УДАР, "Свобода" - можуть стати центром формування нової більшості Ради.

"Що ближче до президентських виборів, то нам буде складніше утримувати парламентську більшість", - погоджується народний депутат від Партії регіонів Олександр Волков.

Такий стабільної роботи Ради, як у попередньому скликанні, у ПР гарантувати поки не можуть.

"Всі самовисуванці, які пройшли в парламент - спритні хлопці і свою долю навряд чи комусь довірять. За кожне голосування вони будуть вибивати фінансові преференції для свого округу", - зазначив Волков.

За його словами, переговори з народними депутатами, що не ввійшли до складу фракцій, йдуть і будуть продовжуватися надалі.

Нова парламентська більшість, що складається з фракції Партії регіонів (ПР), комуністів і позафракційних депутатів, оформилася 13 грудня під час голосування за призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром (252 голоси).

Втім, офіційно народні депутати Компартії заперечують існування будь-яких домовленостей з Партією регіонів. "Наша фракція буде реалізовувати свою незалежну програму. Ми будемо діяти як самостійна політична сила", - запевнив лідер КПУ Петро Симоненко. А солідарне з ПР голосування за кандидатуру прем'єр-міністра він пояснив бажанням не "йти на поводу в опозиційних фракцій". !zn


Читайте також:

Янукович вимагає від Азарова не повторювати помилок 2012

Регіонали запропонували голосувати в Раді тільки по четвергах

«Свобода» обіцяє і надалі діяти в Раді на межі фолу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі