У Білорусі сьогодні пройде загальнонаціональна акція протесту (відео)

Відео
Поділитися
© vlasti.net
У Білорусі сьогодні відбудеться масова акція на підтримку політв'язнів, проти правлячого режиму Олександра Лукашенка.

Ініціаторами акції стали активісти групи «Революція через соціальну мережу», зареєстрованої в мережах «Вконтакте» і Facebook. Вони закликали білорусів прийти 15 червня о 19.00 на головну площу свого міста, і протягом години перебувати там. «Не треба ніяких, прапорів і транспарантів, не треба ніякої символіки», - підкреслюють вони.

Акція громадянської солідарності буде проходити щотижня, кожної середи червня: 15, 22 і 29 числа.

3 липня, у неділю, білорусам запропоновано зробити вибір, який може покласти початок національного безстрокового страйку: «Це вибір між свободою і тиранією, між правдою і брехнею, між добром і злом. Між вільною країною або Північною Кореєю».

Минулої середи, 9 червня, активісти групи «Революція через соціальні мережі» з соціальної мережі «Вконтакте» вже вийшли масово на Жовтневу площу Мінська. Акція зібрала, за різними оцінками, від 300 до 800 осіб. Через кілька днів така ж група з'явилася і у Facebook.

«Перші зустрічі - може бути мало людей, але з кожним днем ​​нас буде все більше! Коли на площі будуть тисячі людей, це буде знак того, що можна приступати до більш активних дій! Але спочатку нам треба вийти!», - наголошується на сторінці «Революція через соціальну мережу» у Facebook.

Її творцем є користувач Свабодны Змагар.

Відзначимо, що вчора президент Білорусі О.Лукашенко пообіцяв не допустити в Білорусі страйків і несанкціонованих акцій: "У нас "свядомыя" у Мінську в соціальних мережах, інтернеті закликають до страйків. Я так буду дивитися, спостерігати, а потім як шарахну - не встигнуть за кордон перебігти", - цитує Лукашенко державне агентство БелТА.

За останній тиждень у різних містах Білорусі пройшли масові хвилювання у зв'язку із зростанням цін і економічними рішеннями уряду.

Так, 7 червня у Мінську пройшла масова акція автомобілістів, які протестують проти чергового підвищення цін на паливо. Сотні автомобілістів на дві години паралізували рух на проспекті Незалежності. Чотирьох осіб було затримано і покарано штрафами.

Ввечері 12 червня інцидент стався на прикордонному переході "Брузги" (Гродненська область). Близько 200 осіб перекрили дорогу, обурюючись тим, що митники не випускали на територію Польщі водіїв, які виїжджали туди другий день поспіль. Митники мотивували свої дії рішенням уряду про обмеження та заборону вивезення за кордон автомобільного палива та низки споживчих товарів. Інцидент у "Брузги" тривав три години, розігнав стихійну акцію спецназ. 22 людей було затримано і оштрафовано.

Увечері 13 червня аналогічна акція протесту пройшла на прикордонному переході "Варшавський міст" (під Брестом).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі