У Білорусі вже обрали парламента, опозиція вибори не визнає

Поділитися
© operativno.ua
Явка на парламентських виборах у Білорусі перевищила 50%, що дає підстави визнати їх такими, що відбулися. Опозиція бойкотує вибори і відмовляється їх визнати.

За даними на 14:00 неділі, 23 вересня, в Білорусі на парламентських виборах проголосували 50% виборців. Такі дані розміщено на сайті Центрвиборчкому.
Явка половини всіх виборців, внесених до списків, дозволяє визнати вибори такими, що відбулися в першому турі. Згідно з білоруським законодавством, для визнання виборів такими, що відбулися в першому турі на дільниці для голосування повинні прийти більше 50% громадян, внесених до списків виборців.
У той же час представники п'яти опозиційних партій і рухів Білорусі відмовляються визнати вибори, оскільки їх не можна назвати прозорими і демократичними через втручання у виборчий процес виконавчої влади, тиску на кандидатів від опозиції та їхніх прихильників.
«Це дає нам право зараз, незалежно від результатів голосування, які будуть оголошені комісіями, куди не включили представників опозиційних політичних структур, і до оголошення цих результатів, не визнавати вибори в Палату представників 2012 рівними, прозорими і демократичними», - йдеться в поширеній заяві, підписаній представниками партії БНФ, Білоруської партії лівих «Справедливий світ», Білоруської соціал-демократичної партії (Громада), руху «За свободу» і громадянської кампанії «Говори правду».
Парламентські вибори в Білорусі частково бойкотуються опозиційними силами. На 110 місць у нижній палаті парламенту претендують понад 290 кандидатів - в основному провладних. За тиждень до основного дня виборів на з'їздах партії БНФ і Об'єднаної громадянської партії було ухвалено рішення зняти своїх кандидатів (від БНФ 30, ОГП - 35 кандидатів). Лідери партій пояснили це тим, що влада не виконала поставлені раніше умови щодо звільнення політв'язнів і включення до виборчих комісій представників опозиції. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі