У БЮТ будуть «категорично вимагати» від Авакова просити політичного притулку

Поділитися
© gooddays.ru
В БЮТ вимагатимуть від Арсена Авакова просити політичного притулку. У найближчі дні відбудеться попереднє засідання італійського суду в Римі у справі затриманого політика. Однопартійці впевнені, що притулок буде надано.

Однопартійці голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", екс-глави Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, затриманого в Італії, вважають, що йому потрібно просити політичного притулку, заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський.

«Ми будемо категорично вимагати від Арсена Борисовича, щоб він просив політичного притулку, і я сподіваюся, що його адвокати подадуть відповідні клопотання», - сказав Пашинський в ефірі «5 каналу».

Він висловив упевненість, що політичний притулок Авакову буде надано, тому що щодо нього в Україні «здійснюється політичне переслідування». Пашинський зазначив також, що готовий свідчити про факти, що підтверджують політичну складову у справі Авакова, в італійському суді.

«У найближчі дні відбудеться попереднє засідання італійського суду у Римі. Є клопотання - я висловив намір, щоб мене допитали, як свідка захисту», - сказав Пашинський.

Як повідомлялося, у вівторок, 27 березня, була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для екстрадиції Авакова в Україну. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування Авакова і звільнити його. !zn

Читайте також:

Генеральна прокуратура вже готує документи для екстрадиції Авакова

МВС: Арсен Аваков затриманий в одній з країн Євросоюзу

Адвокат: Аваков знаходиться в Європі по роботі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі