У БЮТ спростували повідомлення Генпрокуратури про арешт Авакова в Італії на 40 діб

Поділитися
© gooddays.ru
Аваков поки не просив політичного притулку в Італії, оскільки вважає себе українським громадянином і політиком і має намір продовжувати боротьбу.

Італійський суд не заарештовував голову Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсена Авакова. Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Пашинський, повідомляє прес-служба БЮТ.

Пашинський повідомив, що в четвер, 29 березня, відбулося попереднє засідання апеляційного суду Риму в справі про екстрадицію Арсена Авакова, яке складалося з двох питань: встановлення особи Авакова і його позиції за запитом Генеральної прокуратури України про екстрадицію.

«Ніякого арешту на 40 діб, як про це заявила Генпрокуратура, не було прийнято», - сказав він.

Народний депутат повідомив, що наступне судове засідання, на якому буде розглядатися питання про обрання запобіжного заходу Авакову, призначено італійським суддею на 10 квітня.

«Наскільки мені відомо, Арсен Борисович Аваков на даному етапі не просить політичного притулку в Італії, оскільки вважає себе українським громадянином і політиком, який ні в чому не винен і збирається і далі продовжувати боротьбу з чинним режимом на своїй Батьківщині», - сказав Пашинський.

Нагадаємо, що Генпрокуратура України повідомила, що італійський суд у четвер, 29 березня, застосував до Арсена Авакова тимчасовий арешт строком на 40 діб.

Читайте також:

Італійські адвокати надали суду документи про політичне переслідування Авакова

Авакова захищатимуть італійські адвокати

У БЮТ будуть «категорично вимагати» від Авакова просити політичного притулку

«Батьківщина» закликала уряд Італії та Інтерпол звільнити Авакова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі