Янукович планує регіональні реформи «не на одну п'ятирічку»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович анонсує регіональні реформи, які займуть не одну п'ятирічку. Про це він заявив сьогодні під час представлення нового голови МВС Віталія Захарченка.

В.Янукович зазначив, що реформи починають працювати не так швидко, як хотілося б, але вже сьогодні відчувається, що система державного управління вдосконалюється.

"Практично ми прибрали дублювання функцій у центральних органах виконавчої влади. Зараз на черзі - регіональні реформи. Найближчим часом ми подамо цю частину програми реформ. Вона також за часом триватиме, умовно кажучи, не одну п'ятирічку", - сказав він.

За словами В.Януковича, досвід країн, які вже пройшли цей шлях, демонструє, що регіональні реформи потребують значної уваги і багато часу.

"Поступова децентралізація влади, поступове передання повноважень у регіони, перезавантаження з центру ваги у регіони - це головна мета. І, як показує реальна практика і досвід, це створює нові умови для підвищення рівня економіки", - зазначив він.

Президент уточнив, що мова йде про більш оптимальний розподіл фінансів та інших ресурсів: "І це також означає, що буде більш справедлива, наближена до оптимальної, ситуація у вирішенні соціальних проблем. На все це ми розраховуємо як на результат регіональних реформ".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі