В Єгипті поборотися за посаду президента виявили бажання 564 людини

Поділитися
© stroymart.com.ua
В Єгипті більше 500 осіб подали заявки на участь у президентських виборах, які стануть першими виборами голови держави з моменту виходу у відставку екс-президента Хосні Мубарака.

За перші дні реєстрації кандидатів у президенти Єгипту за пакетами документів для висунення кандидатом на вищий державний пост країни прийшли 564 людини.

Щоб отримати статус кандидата у президенти, охочі повинні отримати підтримку або 30 тис. єгиптян з як мінімум 15 провінцій країни, або 30 депутатів.

Більшість із них - прості громадяни, представники робочої інтелігенції і навіть один злочинець, що розкаявся.

Серед інших на посаду глави держави вирішив балотуватися і генерал Мухаммед Хосні Мубарак, повний тезка колишнього президента Єгипту, який є його двоюрідним братом.

За його словами, якщо він буде обраний президентом, то ніколи не піде за прикладом свого родича, який рік тому під тиском протестувальників пішов у відставку після 30 років перебування при владі.

Тим часом на даний момент, як повідомив голова виборчкому на виборах глави держави Фарук Султан, документи прийнято тільки у двох претендентів - представника партії Національний Єгипет Ахмеда Аввада ас-Саїді і Абу аль-Ізза аль-Харірі з Народного соціалістичного альянсу, які вже зібрали підписи виборців для реєстрації, а також подали всі необхідні фінансові документи.

Ймовірними кандидатами на посаду президента Єгипту вважаються колишній глава Ліги арабських держав (ЛАГ), що займав посаду міністра закордонних справ при Мубараці, Амр Мусса і колишній прем'єр-міністр генерал-лейтенант Ахмед Шафік.

Реєстрація кандидатів триватиме до 8 квітня.

На виборчу кампанію кандидатам дозволяється витратити не більше 10 мільйонів єгипетських фунтів (близько 1,7 мільйона доларів), а в разі проведення другого туру - не більше 2 мільйонів єгипетських фунтів (трохи більше 300 тисяч доларів).

Самі вибори відбудуться 23-24 травня, а в період з 30 квітня по 20 травня кандидати повинні будуть провести передвиборні кампанії. Якщо жоден з кандидатів не набере в першому турі більше 50% голосів, другий тур пройде 16-17 червня ц.р.

Нагадаємо, Мубарак став другим лідером, якого скинули в ході «арабської весни». Він пішов у відставку в кінці свого шостого президентського терміну. На даний момент це єдиний з колишніх правителів, що знаходиться під слідством. 11 лютого ц.р. Єгипту відзначив першу річницю відставки Мубарака. !zn

Читайте також:

Єгипет підозрює Ізраїль у намірі захопити Синайський півострів

Сім'я Каддафі переїхала до Єгипту

Туреччина пропонує Єгипту створити союз

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі