В Ємені обрали нового президента

Поділитися
© congdongluat.com
У Ємені відбулися президентські вибори. Головою держави обрали колишнього віце-президента Абд-Раббу Мансур Хаді.

У Ємені відбулися дострокові президентські вибори. Через відсутність інших кандидатів, своє призначення на посаді тимчасового голови держави офіційно закріпив колишній віце-президент Абд-Раббу Мансур Хаді.

Вибори ознаменували завершення ери Алі Абдулли Салеха, який незмінно керував Єменом протягом останніх 33 років.

Після підбиття підсумків народного волевиявлення та інавгурації завданням Хаді, термін повноважень якого закінчиться через два роки, стане створення нової Конституції держави і організація вільних виборів.

Нагадаємо, 23 листопада 2011 р. президент Ємену Салех підписав у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді угоду з представниками опозиції про передання влади. Її було розроблено за ініціативою Ради співробітництва арабських держав Перської затоки. Договір гарантував Салеху і членам його сім'ї імунітет від кримінального переслідування в обмін на передання влади віце-президенту країни А.Хаді.

У січні 2011 р. в Ємені запахло «арабською весною»: у країні слідом за Тунісом та Єгиптом спалахнули масові заворушення. Протестувальники вимагали відставки Салеха, проте той зважився на придушення виступів за допомогою поліції і армії. На бік опозиції перейшли підрозділи єменських збройних сил, і боротьба за владу у державі набула озброєного характеру. У липні 2011 Салех отримав важке поранення після обстрілу мечеті, в якій він знаходився. Для лікування главу держави вивезли до Саудівської Аравії. !zn

Читайте також:

США пустять президента Ємену до країни тільки на лікування

Влада Ємену обіцяє випустити заарештованих революціонерів

В Ємені затвердили склад тимчасового уряду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі