В ЄС озвучили можливі терміни підписання угоди про асоціацію з Україною

Поділитися
Європейський комісар з питань політики розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає можливим підписання Угоди про асоціацію з Україною в листопаді 2013 року у разі рішення Києвом проблемних питань.

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС зі створенням поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі може бути підписана восени 2013 року на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Про це він заявив у своєму виступі на форумі громадянського суспільства "Східного партнерства", який проходить в четвер у Стокгольмі, повідомили у прес-службі Єврокомісії.

"Я вірю, що Вільнюський саміт може ознаменуватися підписанням Угоди про асоціацію з поглибленою та всеосяжною зоною вільної торгівлі з Україною", - сказав Фюле.

- У Німеччині назвали умови підписання угоди про асоціацію межу ЄС і Україною

У той же час він вкотре наголосив, що це може відбутися за умови, якщо на заклики Євросоюзу про політичну асоціацію та економічну інтеграцію українська влада і новий парламент будуть відповідати рішучими діями у вирішенні проблемних питань, що турбують ЄС.

Профільний єврокомісар також висловив сподівання, що до Вільнюського саміту будуть завершені переговори про угоду про асоціацію з деякими іншими учасниками "Східного партнерства".

Нагадаємо, 30 березня 2012 року глави делегацій на переговорах України і Європейського союзу парафували угоду про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. 19 липня представниками України і Європейської комісії у Брюсселі було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка є невід'ємною частиною угоди про асоціацію.

Однак у Європі сумніваються в готовності України до угоди. !zn

Читайте також:

Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС технічно підготують до кінця року

Чотири країни ЄС готові підписати угоду про асоціацію з Україною

Опозиція має намір зірвати підписання Угоди про використання про асоціацію з ЄС

Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі