У ЄС шкодують, що суд над Тимошенко не відповідає європейським стандартам

Поділитися
© trinixy.ru
У Європейському Союзі вважають, що під час розгляду апеляції екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не було звернено увагу на помилки в ході суду.

Про це йдеться в заяві спікера верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон.

«Верховний представник хоче висловити свою стурбованість щодо того, що в процесі апеляції не адекватно звернуто увагу на помилки в ході суду першої інстанції над ТИМОШЕНКО, який не поважав міжнародні стандарти щодо чесності, прозорості та незалежності юридичного процесу», - наголошується в заяві.

Верховний представник також висловила жаль з приводу того, що Ю.ТИМОШЕНКО як опозиційний лідер тепер не зможе взяти участь у парламентських виборах наступного року.

«Вона підкреслила від імені ЄС необхідність неупередженого та прозорого апеляційного процесу. Викликає жаль, що цього не було досягнуто, і питання вибіркового правосуддя в Україні продовжує вимагати уваги», - написано у заяві.

У документі також зазначається, що К.Ештон ще раз нагадала висловлене нею в попередніх заявах, що головна увага щодо майбутнього відносин з Україною буде фокусуватися на повазі до верховенства права.

Як повідомлялося, 23 грудня колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін вирок, винесений екс-прем'єр-міністру України Ю.Тимошенко 11 жовтня Печерський районним судом столиці в «газовій справі», який передбачає позбавлення екс-прем'єра волі строком на 7 років і зобов'язує її сплатити компенсацію за збитки, завдані в результаті реалізації газових угод у 2009 році НАК «Нафтогаз Україна» в розмірі 1,5 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі