В Європарламенті запропонували заморозити активи родини Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Депутати Європарламенту вважають, що сім'я Януковича і його оточення діють виключно в особистих корисливих цілях, і пропонують почати арешти їх майна з Кіпру.

Депутати Європарламенту заявляють, що Україною керують олігархи, що, на їхню думку, заважає розвитку країни. Про це вони говорили у вівторок, 22 травня, у Страсбурзі, виступаючи в ході дебатів «Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко» в Європарламенті.

Так, депутат Європарламенту Міхаель Галер (група народних партій, Німеччина) нагадав, що президент України Віктор Янукович, його сім'я та його друзі отримують все більше і більше влади.

Він навів приклади призначення наближених до Януковича осіб на посади міністра внутрішніх справ (Віталій Захарченко), керівників Державної податкової служби (Олександр Клименко) та Національного банку України (Сергій Арбузов).

«Син Януковича, сім'я і друзі єдине, що хочуть - це набивати кишені», - сказав Галер.

На його думку, необхідно заморозити активи. «Кіпр - це гарне місце, щоб почати виявляти ці активи", - сказав він.

Його колега у групі народних партій, депутат Андрій Ковачев (Болгарія) зазначив, що перешкодою на європейському шляху України є не справа колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, а олігархи. «Олігархи не хочуть реформувати Україну за європейською моделлю, а хочуть зберегти її для свого збагачення», - сказав Ковачев.
У свою чергу, депутат від групи «зелених» Вернер Шульц запропонував усім просто подивитися на те, як в Україні проходили державні закупівлі при підготовці до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. !zn

Читайте також:

Партія регіонів і БЮТ лідирують за кількістю депутатів-корупціонерів

Син Януковича назвав всі свої досягнення результатом «копіткої праці»

Європарламент прийме резолюцію щодо України 24 травня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі