В Європарламенті застерегли Україну від можливого кримінального переслідування Немирі

Поділитися
В Європарламенті застерегли Україну від можливого кримінального переслідування Немирі © stroymart.com.ua
В Європарламенті зазначили: Відкриття справи проти Немирі буде означати, що Україна відхилила пропозицію про підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді 2013 року.

Ситуація навколо засуджених колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка знаходяться на постійному контролі в Європейському Союзі, заявляє голова комітету закордонних справ Європарламенту Елмар Брок.

"Справа Юлії Тимошенко на дуже високому рівні обговорюється в ЄС, і поки ці справи (справи Тимошенко і Луценка) не будуть вирішені, вони залишаться в нашому порядку денному", - заявив він на прес-конференції 20 грудня в Києві.

Європарламентарій нагадав, що рішення даних питань є умовою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Водночас, Брок зазначив, що якщо в Україні буде відкрито кримінальну справу проти соратника Тимошенко, заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирі, то можна буде вважати, що Україна не виконує своїх зобов'язань.

"Якщо вони відкриють справу проти Григорія Немирі, то я буду вважати, що вони відхилили цю пропозицію (підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Вільнюському саміті в листопаді 2013 року)", - сказав він.

Брок також зазначив, що піднімав ці питання під час зустрічі з українським прем'єр-міністром і спікером парламенту, і в нього склалося враження, що українські політики зрозуміли його і будуть діяти відповідно.

Євродепутат також розповів, що в нього була запланована зустріч з першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, проте в останню хвилину її скасували.

"Я думаю, він дуже зайнятий: готується до зустрічі з президентом (США Бараком) Обамою", - сказав Брок.

Як відомо, депутат від «Батьківщини» Немиря був допитаний у Генпрокуратурі у справі про фінансування партії з-за кордону. !zn

Читайте також:

У «Батьківщині» вважають, що Генпрокуратура хоче їх знищити

Замголови «Батьківщини»: Немирю допитали в Генпрокуратурі


Генпрокуратура зайнялася перевіркою джерел фінансування «Батьківщини»

Слідчі намагалися вручити Немирі повістку в аеропорту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі