В Європі вважають вибори останнім тестом для України

Поділитися
В Європі вважають, що якщо майбутні парламентські вибори не будуть чесними і демократичними, Україна може очікувати «як введення якихось санкцій міжнародного характеру, так і просто забуття у світі».

Представники ОБСЄ, Ради Європи, акредитовані в Україні європейські дипломати називають заплановані на осінь цього року парламентські вибори останнім тестом для України. Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

За його словами, якщо майбутні парламентські вибори не будуть чесними і демократичними, Україна може очікувати як введення якихось санкцій міжнародного характеру, так і просто забуття у світі.

За словами Черненка, КВУ спілкується з представниками ОБСЄ, Ради Європи, посольств іноземних держав в Україні, і вони дуже просто, дуже спокійно кажуть: ну, ви розумієте, після всього того, що відбувається, вибори - це останній тест для України. Одні кажуть: аж до введення санкцій, інші говорять так: ні, жодних санкцій не буде, ми просто забудемо про Україну, що така існує. Живіть собі, як хочете.

Тому, на переконання голови КВУ, ці вибори, їхня чесність, демократичність - питання не тільки виграшу чи програшу того чи іншого кандидата від тієї чи іншої політичної сили, тут питання майбутньої перспективи України, питання, власне, куди Україна далі піде.

Нагадаємо, що парламентські вибори повинні відбутися у жовтні 2012 року. Згідно з прийнятим 17 листопада 2011 року законом, вибори пройдуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Законом підвищено прохідний бар'єр для партій до 5% і заборонено участь блоків партій.

Читайте також:

ЦВК: Українців, які проживають за межами країни, можуть позбавити права голосу


Шанси потрапити до парламенту зберігають п'ять партій

Регіонали не виключають змін до виборчого закону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі