В Держпенітенціарній службі неофіційно підтвердили, що Тимошенко голодує

Поділитися
В Держпенітенціарній службі неофіційно підтвердили, що Юлія Тимошенко голодує. Тюремники пообіцяли не дати екс-прем'єру померти з голоду. Сергій Власенко сказав, що Тимошенко дуже схудла, практично не пересувається і весь час лежить.

У Державній пенітенціарній службі України неофіційно підтвердили, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко голодує.

«Тимошенко не писала заяви про голодування», - сказав спікер харківського облуправління Держпенітенціарної служби Юрій Чумак.

Неофіційно тюремники визнають: Тимошенко нічого не їсть. «А заяв про початок голодування, як це годиться у таких випадках, вона і справді не писала, тому як розуміє: це дасть право годувати силоміць. Але в будь-якому випадку померти їй не дамо», - повідомили джерела газети «Сегодня» в Держпенітенціарній службі.

«Вона дійсно голодує, лише п'є воду, яку їй щодня передають родичі. Вона дуже схудла, практично не пересувається і весь час лежить. Керівництво колонії кілька разів спілкувалося з нею щодо примусового годування, але хочу нагадати, що такі дії, згідно з європейською Конвенцією про права людини, розцінюються як тортури. Про вихід із голодування вона поки не заявляла», - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Про те, що Тимошенко поки не збирається завершувати свій голодний протест, заявила вчора та її дочка Євгенія, якій дозволили відвідати матір у Качанівській колонії.

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Крім того, за його словами, в Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії лікарні.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести дослідчу перевірку заяви екс-прем'єра про нанесення їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської колонії.

Президент Віктор Янукович заявив, що позиція України з приводу нібито побиття екс-прем'єра буде озвучена після висновків Генпрокуратури.

В Україні із солідарності з Тимошенко голодують понад 50 громадян. Крім того, колишній сенатор Чехії від Партії громадянських демократів Властіміл Сегнал почав голодування на знак солідарності з екс-прем'єром України. !zn

Читайте також:

Керівництво Качанівської колонії запевняє, що Тимошенко добре виглядає і навіть жартує

Тюремники, причетні до скандалу з побиттям Тимошенко, поскаржилися, що їм погрожують

Українська інтелігенція просить Тимошенко «не робити подарунок режиму»

У мережі з'явилися знімки синців Тимошенко (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі