В ГПтС пояснили, навіщо відеокамери в палаті Тимошенко

Поділитися
Камери встановлено тільки в палаті пацієнтки і коридорі, а використання засобів відеоспостереження не суперечить європейським пенітенціарним правилам, заявили в тюремній службі.

Відеокамери в палаті колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко встановлено згідно з чинним законодавством. Про це йдеться в заяві Державної пенітенціарної служби України (ДПтС).

У пенітенціарній службі зазначили, що відеоспостереження здійснюється на підставах вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України. "Кодекс та інші нормативні акти не забороняють проведення відеоспостереження за поведінкою засуджених у цілодобовому режимі. Крім того, використання засобів відеоспостереження не суперечить європейським пенітенціарним правилам", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у своєму повідомленні тюремники спростувала поширену захисником екс-прем'єра Сергієм Власенко інформацію про наявність камер відеоспостереження в процедурних кімнатах. "Камери встановлено тільки в палаті пацієнтки і коридорі", - запевнили в ДПтС.

Окремо в пенітенціарній службі прокоментували повідомлення про те, що екс-прем'єру не доставляють передачі від родичів. "Продуктова передача від родичів ув'язненої була доставлена ​​Тимошенко в передбаченому законом порядку вже о 16:00", - повідомили в ДПтС.

Нагадаємо, раніше Власенко заявив, що в палаті Тимошенко і процедурній кімнаті встановлено відеокамери. "За її словами, в її палаті, і там, де проходять процедури, стоять три відеокамери. Хто за цим спостерігає і навіщо - незрозуміло", - сказав Власенко.

Крім того, раніше дочка Тимошенко Євгенія поскаржилася журналістам на те, що тюремники відмовилися передати її матері сік, пославшись на відсутність сертифікатів. !zn

Читайте також:

Тимошенко перевезли з колонії в лікарню

Італійський парламент вимагає звільнити Тимошенко


У прокуратурі заявили, що синців Тимошенко ніхто не бачив


Янукович сам сказав, що справа Тимошенко не кримінальна, - євродепутат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі