В Італії конфіскували активи Каддафі на мільярди євро

Поділитися
© Андрій Ільків
Повалений лідер володів частками в клубі «Ювентус», а також найбільшого італійського банку UniCredit.

Фінансова гвардія Італії конфіскувала активи в італійських компаніях, що належали колишньому лівійському диктатору Муамару Каддафі.

Йдеться про частку в 1,256% у найбільшому італійському банку UniCredit, що відповідає 611 млн євро, 2% в Finmeccanica і 1,5% капіталу футбольного клубу «Ювентус». Крім того, Каддафі, вбитому повстанцями в жовтні 2011 року, належали 0,58% в енергетичному концерні Eni, що відповідає 410 млн євро, а також 0,33% в компаніях концерну FIAT.

Власниками акціонерних пакетів були два суверенних лівійських фонди - Управління з інвестицій Лівії та Лівійська арабська компанія зарубіжних інвестицій, що повністю контролювалися Каддафі.

Крім того, на території Італії конфісковано нерухоме майно, що належало екс-лідеру Джамахірії, його синові Сейф аль-Ісламу і екс-главі спецслужб Лівії Абдуллі ас-Сенуссі, на загальну суму в 1,1 млрд євро. Арешт накладено також на їх рахунки в місцевих банках.

Усі італійські активи Каддафі були заморожені після відповідних резолюцій ООН. Раніше італійська влада мала намір, згідно з міжнародними угодами, передати всі активи Каддафі на потреби лівійського населення. !zn

Читайте також:

Лівія. Рік потому

Улюблену телеведучу Каддафі убито в тюремній камері

Плем'я тубу погрожує створити на півдні Лівії власну державу

Алжир відмовився видати Лівії членів сім'ї Каддафі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі