У Каїрі на демонстрації вийшли тисячі людей

Поділитися
© newtortuga.com
На площі Тахрір у Каїрі тисячі людей сьогодні знову проводять демонстрації, вимагаючи від військових негайного передання влади цивільній адміністрації.

Через три дні демонстрацій протесту та актів насильства у Каїрі та інших містах, цивільний кабінет міністрів запропонував Військовій раді прийняти його відставку. Але військові поки утримуються від цього кроку.

В єгипетському суспільстві вважають, що існуючий громадянський уряд має недостатні повноваження і користується слабким авторитетом.

У вівторок, 22 листопада, на зустрічі Верховної ради Збройних сил та представників політичних сил країни відбудеться обговорення кандидатури на посаду голови кабінету міністрів. Окрім того, на цій зустрічі буде порушено й інші питання про майбутнє Єгипту і його народу.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, новим прем'єр-міністром Єгипту може стати екс-глава МАГАТЕ Мухаммед аль-Барадеї. Ще до повалення президента країни Хосні Мубарака саме М.аль-Барадеї вважався одним із головних суперників диктатора на майбутніх виборах голови держави.

28 листопада в Єгипті заплановано проведення загальних виборів - перших після повалення у лютому президента Х.Мубарака.

За кілька днів зіткнень демонстрантів і сил правопорядку в Єгипті загинули не менше 24 осіб, більше 1200 отримали поранення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі