У Лівії сформовано тимчасовий уряд

Поділитися
© novamakedonija.com.mk
Прем'єр-міністр Лівії Абдель Рахім аль-Кіб сформував тимчасовий уряд країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело у керівництві Національної перехідної ради Лівії, знайоме зі списком майбутніх міністрів, який було затверджено 21 листопада.

Згідно з даними джерела, посаду міністра оборони отримав Осама аль-Джувалі, який під час громадянської війни командував військами повстанців у Зінтані. МЗС Лівії очолить колишній заступник представника країни в ООН Ібрагім Дабашші. Алі Тархуні, що раніше був міністром нафти, отримав посаду міністра фінансів, а його колишній пост зайняв Хасан Зіглам, який до цього вже працював у сфері нафтової промисловості.

Очікується, що повний склад уряду буде офіційно представлено вдень 22 листопада. Раніше аль-Кіб заявляв, що до кабінету, склад якого він підбирав разом із керівництвом НПР, увійдуть представники всіх регіонів країни.

Новий уряд буде здійснювати керівництво країною протягом перехідного періоду, доти, поки у Лівії не буде сформовано нові інститути влади. Протягом наступних семи місяців, як було оголошено раніше, народ Лівії обере національну раду, яка займеться написанням конституції країни, після чого буде проведено загальні парламентські вибори.

Нагадаємо, М.Каддафі було вбито 20 жовтня поблизу рідного міста Сирта, коли його автоколона потрапила під авіудар НАТО. Поранений М.Каддафі зміг сховатися у дренажній споруді, однак один із загонів повстанців виявив його і захопив у полон. За наявною інформацією, М.Каддафі зазнав тортур, а потім був убитий. Тимчасова лівійська влада цю версію заперечує.

Збройне повстання у Лівії тривало близько дев'яти місяців. За час протистояння правлячого режиму і сил опозиції загинули тисячі людей, величезного збитку було завдано економіці цієї нафтовидобувної країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі