У Молдові суд скасував результати президентських виборів

Поділитися
Конституційний суд Молдови скасував результати президентських виборів 16 грудня 2011 року, а також нову спробу їх проведення 15 січня 2012 року.

Голова Конституційного суду Олександр Тенасе запропонував депутатам парламенту призначити нову дату виборів у «розумні терміни».

Нагадаємо, що раніше сам О.Тенасе заявив, що, на його думку, дата виборів президента мала бути призначена у розумні терміни, якими він назвав рік з моменту обрання парламенту, однак потім відмовився підтверджувати на практиці цю свою думку, у тому числі ставши головою Конституційного суду.

11 вересня виповнилося 2 роки відтоді, як Молдова живе без обраного президента, що є світовим рекордом.

Молдова є парламентською республікою, і президента обирає законодавчий орган.

Колишній президент Молдови, комуніст Володимир Воронін подав у відставку після того, як обіймав пост голови держави 2 чотирирічні терміни поспіль.

Уряд Молдови, який очолює прем'єр-міністр Володимир Філат, у повному складі подав у відставку 27 грудня 2010 року у зв'язку із закінченням терміну мандата нинішнього Кабінету міністрів у зв'язку виборами нового парламенту.

Дострокові вибори вже проводилися 29 липня 2009 року і 28 листопада 2010 року, але розташування сил не змінилося настільки, щоб парламентська більшість змогла обрати президента.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі