У МВС запевнили, що у них немає кримінальних справ проти Шкіля

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава прес-служби Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук повідомив, що стосовно Андрія Шкіля наразі немає кримінального провадження, а також, що чиновник все перебільшив.

Народний депутат Андрій Шкіль втік до Чехії, оскільки вирішив, що може бути притягнутий до кримінальної відповідальності у справі про організацію масових заворушень у Києві 9 березня 2001 року. Однак, у МВС запевняють, що стосовно Шкіля в даний час немає кримінального провадження.

18 грудня стало відомо про виїзд з України в Чехію чергового соратника Юлії Тимошенко - народного депутата VI скликання Андрія Шкіля. Він вирішив, що, позбувшись депутатського імунітету, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності у справі про організацію масових заворушень у Києві 9 березня 2001 року, пише «Коммерсант-Украина».

Побоювання пана Шкіля зміцнилися минулого тижня, після арешту частини його майна. У Генеральній прокуратурі і міліції заявили, що підстав для переслідування колишнього депутата у них немає.

Шкіль повідомив журналістам по телефону, що не виключає звернення до влади Чехії щодо надання йому політичного притулку. «Якщо події будуть розвиватися так, як вони розвиваються, то я не виключаю такої можливості», - сказав колишній депутат. Він зазначив, що в Україні минулого тижня правоохоронні органи заарештували частину його майна, і пов'язує це зі своєю політичною діяльністю.

У Генеральній прокуратурі здивувалися заяві Андрія Шкіля. «Після набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу його справа була передана у Печерське районне управління МВС», - повідомило джерело у ГПУ.

«Стосовно Андрія Шкіля в даний час немає кримінального провадження. Схоже, людина все перебільшила», - заявив учора голова прес-служби Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук.

У міліції не виключають, що арешт майна колишнього депутата може бути пов'язаний з цивільним позовом від постраждалих у ДТП за участю пана Шкіля. Як відомо, в одній з аварій за участю народного депутата загинули двоє людей. Втім, його дружина Зоряна Шкіль не пов'язує арешт майна з ДТП.

Нагадаємо, Шкіль далеко не перший представник опозиції, який вирішив рятуватися у Чехії від переслідування. У січні 2011 року статус політичного біженця у цій країні отримав екс-міністр економіки Богдан Данилишин, щодо якого в Україні було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу ("зловживання владою або службовим становищем») - його підозрюють у завданні збитків державі на суму 4,5 мільйона гривень. Крім того, у січні 2012 року Чехія надала політичний притулок чоловіку екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександру, про що він попросив у зв'язку з «посиленим тиском на лідера опозиції через її сім'ю». За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, у 2011 році до влади Чехії з проханням отримати статус біженця звернувся 101 українець, в Польщу з аналогічним проханням звернулися всього 39 наших співвітчизників. !zn

Читайте також:

Шкіль виїхав до Чехії і може стати черговим політичним біженцем

МЗС Чехії підтвердив надання політичного притулку Данилишину

Чехія надала чоловікові Тимошенко «міжнародну охорону», а не «політичний притулок»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі