В НАТО турбуються за долю Тимошенко і Луценка

Поділитися
Слідом за іншими міжнародними інституціями свою стурбованість щодо долі Тимошенко і Луценка висловили і в НАТО. Представники Альянсу говорять про те, що відносини з партнерами стосуються не тільки військової справи та безпеки, але і цінностей, які поділяють самі партнери.

Представники НАТО висловили стурбованість політичною ситуацією в Україні, пов'язаною з ув'язненням екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Офіційні представники НАТО та країн-членів альянсу висловили стурбованість, що стосується деяких політичних подій в Україні", - сказав заступник голови парламентської асамблеї НАТО Ассен Агов на засіданні міжпарламентської ради Україна - НАТО.

За його словами, представники НАТО говорять про те, що відносини з партнерами стосуються не тільки військової справи та безпеки, але і цінностей, які поділяють самі партнери. "І в цьому відношенні оцінка виконання річного плану дій членства України в 2011 році викликає стурбованість", - сказав заступник голови парламентської асамблеї НАТО.

Він зазначив, що стурбованість викликає те, що прогрес в деяких сферах може бути повернуто у зворотний бік. "Справа проти екс-прем'єра Тимошенко розглядається особливо як та сфера, яка турбує", - сказав Агов.

Представник НАТО підкреслив: "Нас дуже турбують певні політичні тенденції в Україні, такі, як покарання політичних осіб. Також викликає певну стурбованість стан свободи засобів масової інформації".

"Нас особливо непокоїть те, що Юлія Тимошенко і Юрій Луценко втрачають своє здоров'я у в'язниці, і схоже, що українська сторона ніякої адекватної реакції на це не проявляє", - сказав Агов.

Слід зазначити, що Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про стан демократії в Україні. Депутати ПАРЄ звернулися до українського керівництва з проханням вжити заходів для звільнення колишніх членів уряду та надання їм дозволу на участь у майбутніх парламентських виборах. !zn

Читайте також:

Тимошенко готують новий термін - 15 років за державну зраду


Голові Ради Європи не подобається, як у в'язниці поводяться з Тимошенко і Луценком

Європейські політики закликали президента УЄФА заступитися за Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі