У новому уряді Азарова не залишиться жодного колишнього віце-прем'єра

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
До складу нового Кабінету міністрів не увійде жоден із чотирьох віце-прем'єрів з колишнього уряду. Очікується, що склад нового Кабміну затвердять до кінця тижня.

До складу нового Кабінету міністрів не увійде жоден віце-прем'єр з колишнього уряду Миколи Азарова. Про це ZN.UA повідомило високопоставлене джерело у Партії регіонів.

За даними джерела, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко відкинув пропозицію залишитися у виконавчій владі і остаточно вирішив перейти на роботу в парламент.

За словами джерела, президент Віктор Янукович також ухвалив рішення не залишати в уряді віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова. За словами джерела, на посаді глави Мінтрансу Колеснікова може змінити генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак.

- Склад нового Кабміну затвердять до кінця тижня

За словами джерела, донедавна вважалося, що Колесніков залишиться у виконавчій владі, проте славнозвісні потяги Hundai зіпсували репутацію віце-прем'єру і вплинули на ухвалене президентом рішення.

У Верховній Раді Борис Колесніков може претендувати на профільний парламентський комітет з питань транспорту і зв'язку. Однак на даний момент його шанси очолити комітет невеликі: за результатами тривалих торгів між партією влади і КПУ він за квотою відійшов фракції Петра Симоненка.

Джерело також повідомило, що шанси віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової зберегти свій пост є мінімальними. Причиною цього є невдоволення президента діяльністю глави МОЗ у галузі реформування охорони здоров'я, про що Янукович раніше заявляв публічно. На крісло претендують союзники ПР комуністи, які хочуть бачити на цій посаді свого соратника - колишнього голову МОЗ Юрія Гайдаєва.

На сьогоднішній день також достовірно відомо, що до складу нового уряду не увійде колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський. У п'ятницю він подав у відставку на знак незгоди з повторним призначенням Миколи Азарова прем'єр-міністром. !zn

Читайте також:

Азарова позбавили депутатських повноважень

Азаров ще шукає міністрів, які не будуть скиглити і бурчати

sСклад Кабміну зміниться приблизно наполовину, - Рибак

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі