У новій Раді регіонали займуть місця навколо трибуни, а свободівців посадять на гальорку

Поділитися
Підготовча група прийняла за основу схему розміщення депутатів у сесійній залі, проте остаточне рішення поки відклала.

Нові депутати парламенту зберуться у сесійній залі Верховної Ради у понеділок, 10 грудня. Їм покажуть робочі місця і пояснять, як працює система голосування «Рада».

Підготовча депутатська група взяла за основу запропонований план розсадження депутатів у сесійній залі. Згідно зі схемою, практично всі місця навколо трибуни займе Партія регіонів.

За ними будуть сидіти депутати, обрані від ПР на мажоритарних округах, «Батьківщина» залишиться фактично на тих же місцях, але «у зменшеному вигляді», депутати «УДАРу» займуть майже всі колишні місця фракції НУНС, а жовтим кольором позначені місця ВО «Свобода ».

Жовтий - «Свобода», червоний - КПУ, рожевий - «Батьківщина», коричневий - «Удар», синій - самовисуванці, зелений - ПР, темно-коричневий за місцями ПР - самовисуванці від ПР. Фото: Українська Правда

За словами спікера Володимира Литвина, на даний момент тільки представники УДАРу в неофіційних розмовах відзначили, що їх влаштовує таке розміщення.

Як заявив керівник відповідної підгрупи комуніст Валентин Матвєєв, представник від «Батьківщини» не працює в рамках підгрупи.

«Зараз вони («Батьківщина») запропонували іншу схему розміщення. Вони хочуть розміщуватися на цих же місцях, але в дещо іншій конфігурації», - сказав Матвєєв.

Незважаючи на те, що опозиціонери залишили засідання підготовчої групи до моменту розгляду питання про розсадку, Литвин запропонував прийняти схему за основу і відкласти на час остаточне рішення.

Нагадаємо, урочисте засідання, яке відкриває роботу новообраного парламенту, призначене на 10 ранку 12 грудня.

За результатами виборів, які пройшли 28 жовтня, Партія регіонів отримала в новій Раді 185 місць, Об'єднана опозиція «Батьківщина» - 101 місце, «УДАР» Віталія Кличка - 40 місць, ВО «Свобода» - 37 місць, Компартія - 32 місця. По мажоритарних округах пройшли ще 7 представників від чотирьох різних партій і 43 депутати пройшли до парламенту як самовисуванці. !zn

Читайте також:

Регіонали пообіцяли, що Рада прийде до персонального голосування. Питання тільки в швидкості руху

Проживання депутата в готелі коштує бюджету 15 тис. грн щомісяця

Обирати спікера будуть у перший же день роботи нової Ради

Партії регіонів не вистачає трьох депутатів для формування однопартійної більшості в Раді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі