В обмін на депутатство Цимбалюк вимагав у бізнесменів мільйон на «Арену Львів»

Поділитися
© faino.in.ua
Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк пропонував львівським депутатам-підприємцям проспонсорувати відкриття стадіону, в обмін на місця в парламенті. Про це учора, 31 жовтня, у програмі «Прямим текстом» на телеканалі ZIK сказав депутат Львівської обласної ради Тарас Козак.

За словами Т.Козака, відкриття «Арени Львів» було як свято неспроможності львівської влади.

«Знаєте, як все відбувалося? Була сесія Львівської обласної ради і мене запросив до себе Михайло Михайлович. І запропонував, щоб я привіз 800 глядачів на відкриття «Арени Львів». Але була одна умова: щоб ці люди не свистіли і ще я мав заплатити 1 млн грн за це. Я відмовився від цієї затії. Бо що це за умови такі, щоб не свистіли? Я що, маю заткнути рота своїм громадянам? І я взагалі не розумію, за що треба було платити і куди ці гроші мали піти».

Коли ведучий прокоментував, що 1 млн грн – це ж насправді захмарні гроші, навіть для бізнесменів, Т.Козак відповів: «Я напевно мав бути інвестором, я був запрошений на розмову, де мені зробили пропозицію, від якої я не мав відмовитися. Але я відмовився. Мені було сказано, що це був тест як майбутньому кандидату в депутати до Верховної Ради. І в мене таке склалося враження, що Михайло Михайлович буде обирати, хто буде нардепом і, хто буде де балотуватися і де кого будуть обирати. Він вже передає моїм друзям, що Козак ніколи не буде депутатом у ВРУ. Хоча я ще для себе не вирішив, чи балотуватимуся. І це не Михайло Михайловичу вирішувати, а нашій громаді».

Т.Козак уточнив, що це був тест, як він спрацює як депутат, котрий виконує вказівки М.Цимбалюка. «Він напевно забув, що я не є його підлеглий. А обраний депутат. Крім того, такі заяви вже компрометують президента і його команду. Тому що вибори будуть демократичні», – заявив Т.Козак.

На уточнююче запитання, чи такі «ультимативні» пропозиції звучали лише йому, депутат ЛОР сказав: «Я знаю ще кількох людей, які також були запрошені на таку розмову. Але кожен має свою думку… Мене запросили, я відмовив і не хочу про це мовчати. Хтось може приховувати це, може бояться. Можливо, є багато людей, які бояться сказати про це».

Водночас, Т.Козак пояснив, якби його попросили стати інвестором до «Євро-2012», він, звісно, погодився б. Однак, зважаючи на те, в якій формі прозвучали такі пропозиції, – як ультиматум, то природною реакцією став опір і відмова.

Т.Козак також висловив думку, що той свист, який лунав на стадіоні при виступі президента, насправді був призначений на адресу Михайла Цимбалюка.

«Є така приказка: вміли приготувати, не зуміли подати. Вважаю, що державна влада могла підготувати, а місцева влада не змогла подати, створила видуманий ажіотаж з квитками і все вийшло досить штучно. Це однозначно плювок місцевій владі на чолі з головою ЛОДА М.Цимбалюком. Тому що я не можу зрозуміти той ажіотаж довкола квитків і чому в результаті виявилося 20% порожніх місць? Люди хотіли потрапити на відкриття, до мене особисто зверталося багато виборців…», – сказав депутат ЛОР.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі