В ООН нагадали Каддафі про відповідальність за геноцид

Поділитися
Спеціальний радник генерального секретаря ООН з попередження геноциду та спеціальний радник з питання відповідальності з захисту заявили, що вкрай стурбовані повідомленнями про масове насильство в Лівії.

«Широкомасштабні і систематичні напади на цивільне населення збройних сил, найманців і авіації є кричущими порушеннями прав людини і міжнародного гуманітарного права», - говориться в спільній заяві двох радників.
У ній підкреслюється, що якщо повідомлення про характер і масштаби злочинів підтвердяться, то вони будуть кваліфіковані як злочини проти людяності, за які національній владі доведеться відповісти.
Представники ООН нагадали владі Лівії та інших країн, де відбуваються протести, про те, що в 2005 році лідери світу на саміті ООН пообіцяли захищати народи шляхом запобігання актів геноциду, воєнних злочинів та етнічних чисток.
Спеціальні радники генерального секретаря закликали всі сторони проявити стриманість і зайнятися пошуком мирних шляхів виходу з політичної кризи.
Нагадаємо, що народні заворушення в Лівії тривають вже більше тижня. За даними Human Rights Watch, в країні загинуло не менше 300 людей. Лівійський лідер Муаммар Каддафі у вівторок, 22 лютого, відмовився йти у відставку і погрожував застосувати військову силу.
За матеріалами центру новин ООН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі