В опозиції впевнені, що Литвин заслужив відставку

Поділитися
© intv-inter.net
Опозиція визначиться зі своєю участю у позачерговій сесії парламенту після офіційного оголошення про неї, проте вже зараз впевнена, що Литвин заслужив відставку з поста спікера Ради.

Об'єднана опозиція переконана, що голова Верховної Ради Володимир Литвин заслужив відставку. Таку думку висловив голова ради Об'єднаної опозиції, народний депутат Арсеній Яценюк на прес-конференції 16 липня.

"Що стосується відставки Литвина. Литвин - частина політики президента Віктора Януковича. І все, що відбувається в стінах парламенту, в тому числі і не особисте голосування, є персональною відповідальністю Володимира Литвина як голови Верховної Ради України", - сказав Яценюк.

За словами депутата, якщо «Янукович заслужив імпічмент, то Литвин заслужив відставку».

Разом з тим, він додав, що опозиція визначиться зі своєю участю у позачерговій сесії парламенту після офіційного оголошення про неї. «Думаю, що ми будемо приймати рішення в залежності від того, коли буде оголошено про проведення відповідної сесії», - сказав він.

-Конституційний суд дозволив спростити процедуру звільнення Литвина

У той же час, Яценюк висловив думку, що позачергову сесію Ради буде призначено на день проведення з'їзду опозиції.

Нагадаємо, що Литвин оголосив про свою відставку з посади спікера після того, як парламент за його відсутності підтримав у другому читанні закон про державну мовну політику, що розширює сферу застосування російської мови.

Спікер розповів, що в момент голосування його «викликали до президента». «Мене розвели, розвели Україну, розвели народ», - сказав Литвин.

Глава парламенту також заявив, що його «здав» перший віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк, який поставив закон на голосування без його відома.

-Під час позачергової сесії з Литвином попрощаються, - БЮТ

6 липня заяву спікера про відставку відмовилася розглядати як парламентська більшість, так і опозиція. Депутати зійшлися на думці, що парламент повинен завершити свою роботу на чолі з нинішнім головою.

Однак, варто зазначити, що 4 липня Рада внесла зміни в регламент парламенту щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб парламенту. Згідно з прийнятим законом, рішення про обрання голови парламенту України приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу. Раніше спікер обирався і знімався з посади таємно (бюлетенями) 2/3 голосів.

12 липня Конституційний суд оголосив рішення, яким визнав неконституційним обрання глави парламенту таємним голосуванням.

Очікується, що питання відставки Литвина може бути розглянуто на позачерговій сесії парламенту. !zn

Читайте також:

Під час позачергової сесії з Литвином попрощаються, - БЮТ

Конституційний суд дозволив спростити процедуру звільнення Литвина

Поки Литвин думає: «Бути чи не бути», закон про мови може підписати Мартинюк, - ПР

Новий спікер Ради буде працювати, як спікер Партії регіонів, - Томенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі