У Партії регіонів запевняють, що Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства

Поділитися
© news.intv.ua
Депутат від Партії регіонів, який проходитиме у справі про вбивство Євгена Щербаня як свідок, впевнений у тому, що Павло Лазаренко замовив вбивство політика. Він повідомив, що загиблий депутат не згадував прізвище Тимошенко.

Депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв заявляє, що не чув прізвища Юлії Тимошенко в числі замовників вбивства Євгена Щербаня. Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

«Я буду свідчити, що від Щербаня прізвища Тимошенко я не чув. Він мені сказав, що: «Вони вже все вирішили», маючи на увазі, що його (Щербаня) уб'ють. Я запитав: «Хто вони?». «Лазаренко», - переказав Болдирєв свій діалог з Щербанем.

«Щербань вважав, що вбивство Ахатя Брагіна замовив Лазаренко, і наступним буде він сам. Про це мені Щербань говорив восени 95-го року, а восени 96-го року його вбили, але я не чув прізвища Тимошенко в цьому контексті», - сказав депутат.

У свою чергу, екс-заступник генпрокурора Микола Обиход зазначив, що, в разі повернення Лазаренка в Україну після звільнення з в'язниці США в листопаді цього року, він буде арештований прямо в аеропорту.

На питання, що в економічних злочинів Лазаренка терміни давності минули Обиход зазначив:

«Щодо людини, що знаходиться в розшуку, термін давності зупиняється, якщо її заарештовують, знову починають текти терміни давності».

У той же час Обиход дав зрозуміти, що Лазаренко міг замовляти злочини в Україні, перебуваючи у США.

«Я не буду говорити все, що я знаю, але я не думаю, що у справі Лазаренка будуть закінчені терміни давності», - зазначив він.

У свою чергу, Болдирєв нагадав, що замовне вбивство взагалі не має термінів давності.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Тимошенко вже відкинула всі звинувачення в причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме».

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист із проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, що, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо: 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідують справу, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюють упричетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році !zn

Читайте також:

Кужель розповіла, що могло врятувати Щербаня від смерті

Кужель порекомендувала шукати вбивцю Щербаня серед тих, хто привласнив його майно

Піскун: Без причин звинувачувати Тимошенко у вбивстві Щербаня ніхто не став би

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі