У пенітенціарній службі і Київському СІЗО запевняють, що Луценко гепатитом не хворий

Поділитися
Начальник департаменту охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення ГПтС повідомив, що Луценка не могли заразити гепатитом, оскільки йому ніколи не переливали кров під час перебування в слідчому ізоляторі.

Медики Державної пенітенціарної служби України (ГПтС) і Київського СІЗО заявляють, що твердження дружини екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірини Луценко про захворювання її чоловіка гепатитом не відповідає дійсності.

"Та інформація, яку вона озвучила, м'яко кажучи - неправда. Вірус гепатиту TTV не є інформативним у багатьох країнах Європи і Росії. Без наявності гепатиту А, В і С він неінформативний. Гепатиту в нього (у Ю.Луценко) немає", - сказав журналістам заступник начальника департаменту охорони Державної пенітенціарної служби України Зураб Малазонія після прес-конференції, проведеної І.Луценко в четвер у Києві.

За його словами, Луценка оглядали два академіки і професор, і вони прийшли до аналогічних висновків. Крім того, він повідомив, що аналізи, що відповідають за запальні процеси в печінці були і є в нормі.

У свою чергу, начальник медичної частини київського СІЗО Віктор Пирогов відзначив, що проява захворювання гепатитом має підтверджуватися іншими аналізами. "На щастя, ті аналізи, які могли б підтвердити гепатит у Юрія Луценка - всі в нормі. Тому говорити тільки тому, що там позитивний маркер, що він хворий гепатитом, не можна", - сказав він.

Лікарі запевняють, що стан здоров'я Луценка за час перебування в СІЗО навіть покращився

Пирогов також зазначив, що один маркер на вірусний гепатит TTV без підтвердження інших маркерів не є інформативним.

Також він заявив, що в установі є всі документи, що підтверджують надання Луценку запитувану ним інформацію про стан його здоров'я.

Відповідаючи на питання про те, надавалася йому інформація про наявність у нього позитивної реакції на вірус гепатиту, Пирогов сказав: "Письмово він у нас не запитував. Але коли були представники комісії МОЗ, він ставив будь-які питання, йому коментували будь-які аналізи і давали пояснення".

У свою чергу, начальник департаменту охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення ГПтС Євген Поляков повідомив, що Луценка не могли заразити гепатитом, оскільки йому ніколи не переливали кров під час перебування в слідчому ізоляторі. "Справа в тому, що Луценку ніхто ніколи кров не переливав. Тому в зв'язку з відсутністю факту його заразити було неможливо", - сказав він.

Луценка в СІЗО заразили гепатитом

Поляков також додав, що Луценко здавав кров і аналізи показали, що в нього є один вірус, "так званий TTV-вірус, який присутній у 75% населення".

З результатами всіх аналізів, заявляє представник ГПтС, Ю.Луценко був оперативно ознайомлений. "Його неодноразово оглядали фахівці і нашої служби, і професори, академіки, ті, кого ми називаємо незалежними лікарями, і діагноз гепатит ніколи не виставлявся, тому - вибачте - це неправда", - зазначив Поляков.

Нагадаємо, раніше дружина Луценка заявила, що у вересні 2011 року при аналізі крові у її чоловіка був виявлений вірусний гепатит "TTV" і ця інформація була прихована від нього Державною пенітенціарною службою. !zn

Читайте також:

Луценка в СІЗО заразили гепатитом

Луценко дізнався про новий серйозний діагноз

Пенітенціарна служба показала палату Луценка (відео)

Влада намагається відправити Луценка і Тимошенко лікуватися за кордон і зробити їх «втікачами», - Ар'єв

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі