У першому турі президентських виборів у Франції лідирують Саркозі та Олланд

Поділитися
© flash-screen.com
Соціаліст Франсуа Олланд і чинний президент Ніколя Саркозі виходять у другий тур президентських виборів у Франції, свідчать попередні дані.

За результатами першого туру президентських виборів у Франції лідирує кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд, за якого проголосували 28,6% виборців.

Діючий президент Ніколя Саркозі набрав після опрацювання майже всіх бюлетенів 27,1% голосів. Олланд і Саркозі виходять у другий тур, який відбудеться 6 травня.

Несподіванкою учорашнього голосування став результат, отриманий лідером праворадикального Національного фронту Марін Ле Пен. За неї проголосували понад 18% виборців - рекордна підтримка кандидата від Національного фронту, який раніше очолював Жан-Марі Ле Пен, батько Марін Ле Пен. Зараз її позиція розглядається як вирішальна для визначення остаточного переможця президентських виборів.

За словами Марін Ле Пен, до 1 травня вона не має наміру давати коментарі щодо того, кого з кандидатів підтримає у другому турі.

Саркозі пообіцяв піти з політики у разі поразки на виборах

Слідом за Ле Пен з 11,12% йде її головний ідеологічний суперник - лідер «Лівого фронту» Жан-Люк Меланшон. На п'ятому місці з 9,11% голосів лідер «Демократичного руху» Франсуа Байру. Решта кандидатів набирають менше 3% голосів. Явка склала 80,43% виборців.

До 100% не вистачає даних про результати голосування французів за кордоном, а також даних з приблизно 40 дільниць у Франції.

Раніше повідомлялося, що соцопитування не дають шансів нинішньому президентові Франції Ніколя Саркозі на ще один термін повноважень - результати свідчать, що його основний конкурент Олланд переможе і в першому, і в другому турі президентських виборів. !zn

Читайте також:

За пост президента Франції боротимуться десять кандидатів

Саркозі пообіцяв заморозити внесок Франції в бюджет Євросоюзу


Передвиборчий місяць сумнівів і болю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі