У Раді почався збір підписів за звільнення Лутковської

Поділитися
© news2000.com.ua
Опозиція має намір зібрати 150 підписів нардепів для відставки омбудсмена. У свою чергу спікер Володимир Литвин вважає, що для розгляду цього питання потрібно не збирати підписи, а створити спеціальну комісію парламенту.

Парламентська опозиція ініціює звільнення Валерії Лутковської з посади Уповноваженого з прав людини Верховної Ради. Про це 21 травня на засіданні погоджувальної ради заявив народний депутат від БЮТ Сергій Сас.

«Ми не визнаємо прийняття присяги омбудсменом і тому відповідно до регламенту починаємо збір підписів щодо звільнення її з посади за порушення присяги», - цитує бютівця ЛІГА.net.

У свою чергу спікер Володимир Литвин зазначив, що для розгляду цього питання потрібно не збирати 150 підписів, а 226-ма голосами створити спеціальну комісію парламенту.

Литвин зазначив, що така комісія повинна встановити чи є порушення і тільки після цього можна буде подати пропозицію про звільнення обмудсмана.

Нагадаємо, 24 квітня Лутковська прийняла присягу уповноваженого Верховної Ради з прав людини під крики «Ганьба!». Вона зачитала текст присяги, проте її голос перебивали крики опозиційних депутатів. На трибуну її теж не пустили, і їй довелося присягати з мікрофоном в руках біля вхідних дверей до зали поруч із сектором фракції Партії регіонів.

Читайте також:

Карпачова, що "зникла", знайшлася на відпочинку у Криму

Рахункова палата перевірить, на що витрачалися гроші омбудсмена при Карпачовій

Лутковська має намір відвідати Тимошенко і Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі