У регламентному комітеті заявили, що карати "кнопкодавів" немає за що - закон не передбачає (документ)

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Регламентний комітет Верховної Ради повідомив, що за "кнопкодавство" депутатів у порушення Конституції України ніякого покарання і відповідальності не передбачено.

Про це у своєму блозі повідомив журналіст Мустафа Найєм з посиланням на відповідь Комітету на його інформаційний запит.

"У листопаді я направив до Віктора Пшонки заяву про злочин щодо неперсонального голосування народних депутатів. У відповіді мені вказали, що "контрольні функції за дотриманням Регламенту і парламентських процедур покладено на парламентський Комітет Верховної Ради з питань Регламенту". Трохи пізніше Регламентний комітет, куди я звернувся з аналогічним запитом, абсолютно логічно відповів, що ані Конституція, ані закони України "не уповноважують Комітет здійснювати контроль за діяльністю народних депутатів України і давати оцінку їхнім діям". Мені чомусь теж здається, що дотримання законів - це скоріше сфера правоохоронних органів, а не законодавчого органу.

Втім, суть не в цьому.

Відповідь регламентного комітету щодо неперсонального голосування у перекладі на людську мову, звучить приблизно так: "Дорогий респонденте, Конституцію, звичайно, ґвалтувати недобре, але бувають випадки, коли за це нічого не буває", - написав М.Найєм.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі