У Ризі пройшов марш латиського легіону «Ваффен СС»

Поділитися
У Ризі пройшла щорічна хода ветеранів латиського легіону «Ваффен СС». Акція відбулася без сутичок, і вперше за останні 10 років нікого не було затримано.

Ветерани легіону в супроводі поліції пройшли від Домського собору до пам'ятника Свободи. У ході брали участь кілька членів парламенту Латвії. За даними поліції, в акції взяли участь близько 2,5 тис. людей.

Як і в попередні роки, біля пам'ятника Свободи було створено алею з прапорів, якою учасники ходи пройшли до пам'ятника. Активісти співали легіонерські військові пісні і покладали квіти. Періодично було чутно словесні лайки між прихильниками і супротивниками ходи.

Учасники акції Латвійського антифашистського комітету викрикували на адресу легіонерів осудливі гасла. Близько 100 антифашистів тримали в руках плакати з написами «За вами - кров і смерть!», «Легіонери - ганебна пляма Латвії!». Деякі з антифашистів одягнули стилізовані роби в'язнів концтаборів. Кілька учасників акції підняли на жердинах відтяті свинячі голови з написами «Чим пишаєтесь, панове?».

Як повідомила прес-секретар Ризького регіонального управління поліції Сігіта Пілдава, вперше за 10 років під час ходи легіонерів і акції антифашистів нікого не було затримано. С.Пілдава, як раніше і міністр внутрішніх справ Лінда Мурнієце, зазначила, що кількість учасників ходи у цьому році зросла.

За матеріалами Telegraf.lv

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі