У Росії готуються до посилення русифікації України

Поділитися
Глава Росспівробітництва вважає статус російської мови в Україні на сьогоднішній день «цілком нетерпимим і не прийнятним, російська мова виявляється мовою, що дискримінується в Україні». Росспівпраця готує проект концепції державної підтримки російської мови за кордоном

Глава Федерального агентства в справах СНД Костянтин Косачов вважає, що російська мова в Україні дискримінується і її статус треба підвищувати.

«Те, що стосується статусу російської мови в Україні, звісно Росія зацікавлена в максимально високому статусі, але зрештою це суверенне питання для України», - сказав К.Косачов.

«Якщо в цьому питанні не буде наведено порядку, а зараз його немає, і це очевидно тому, що в російської мови в принципі немає ніякого статусу, і це точно не відповідає реальному стану справ, ми пов'язуватимемо цю позицію не стільки з мовою, скільки з державою», - підкреслив він.

Він переконаний, що обов'язково треба приймати відповідні законодавчі рішення і максимально підвищувати статус російської мови – до регіональної або державної.

К.Косачов вважає, що це рішення має бути вироблене з урахуванням усього українського суспільства, але, безперечно, це має бути підвищення статусу порівняно із сьогоднішнім «цілком нетерпимим і неприйнятним, коли російська мова виявляється мовою, що дискримінується в Україні».

Читайте: Регіонали сумніваються, що в парламенті є 226 голосів за російську мову

Глава Росспівробітництва зазначив, що на підтримку російської мови за кордоном Росія повинна виділяти «зовсім інші кошти». За його словами, зараз Росспівпраця готує проект концепції державної підтримки російської мови за кордоном. Він сподівається, що цього року буде прийнято відповідні рішення і виділені необхідні фінанси, які дозволять розвинути діючу федеральну програму «Російська мова».

Косачов повідомив, що треба налагодити координацію роботи багатьох російських структур, які працюють у цьому напрямі. «Слід посилювати нашу методологічну присутність, обов'язково мають бути в російських центрах науки і культури, які діють в Україні, професійні русисти, котрі могли б займатися не лише курсовою діяльністю, а й надавати методичне сприяння тим, хто займається розвитком і підтримкою російської мови в Україні», - сказав К.Косачов. !zn

Читайте також:

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Опозиція має намір блокувати Раду до зняття закону про мови

Опозиція заблокувала трибуну Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі