У Росії зникли записи з радарів Смоленського аеродрому

Поділитися
У Росії зникли записи з радарів Смоленського аеродрому, які фіксували момент посадки польського літака, на борту якого був президент Польщі Лех Качиньський, 10 квітня 2010 року. Про це повідомляє TVN24 з посиланням на власні джерела.
У Росії зникли записи з радарів Смоленського аеродрому, які фіксували момент посадки польського літака, на борту якого був президент Польщі Лех Качиньський, 10 квітня 2010 року. Про це повідомляє TVN24 з посиланням на власні джерела.За даними польських журналістів, диспетчер Смоленського аеродрому міг не бачити на радарі польський літак, коли він був у кілометрі до початку злітно-посадкової смуги. «Цієї інформації не можна офіційно підтвердити, оскільки таємниче зникли теж записи з радарів», - відзначає TVN24. Представник Польщі у Міждержавному авіаційному комітеті (МАК) Едмунт Кліх підтвердив, що польська сторона не отримала відповідь від росіян на прохання надати ці записи. «Ми багато разів зверталися з таким проханням (...), але не отримали ані відповіді, ані записів», - сказав він. TVN24 відзначає, що поляки також не отримали стенограми всіх розмов з диспетчерської вежі, зокрема, з мобільних телефонів, які дозволили б з'ясувати, хто у Москві дав дозвіл на посадку всупереч зауваженням диспетчерів. За даними польських журналістів, росіяни офіційною причиною відмови назвали те, що поляки - незважаючи на незгоду МАК - опублікували стенограму розмов у кабіні пілотів урядового літака. Нагадаємо, 17 грудня глава польського уряду Дональд ТУСК назвав «неприйнятним» підготовлений російським МАК рапорт причин Смоленської катастрофи, в якій 10 квітня 2010 загинули 96 польських громадян, у тому числі президент Польщі Лех Качиньський. Польська сторона направила майже 150 сторінок зауважень до 210-сторінкового документа росіян. За даними Кліха, МАК планує опублікувати остаточний рапорт причин Смоленської катастрофи до лютого 2011 року.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі